«

»

SAINT-GOBAIN ISOVER obtine declaratiile de mediu pentru produsele din vata minerala fabricate la Ploiesti

Share

Deoarece cladirile au un impact important asupra mediului inconjurator, preocuparea noastra pentru mediu se manifesta inca din stadiul de concepere a unui produs, adoptand o atitudine responsabila fata de schimbarile climatice. La Saint-Gobain, ne-am angajat sa producem materiale care indeplinesc cel mai inalt nivel de performanta si durabilitate, analiza ciclului de viata al produselor fiind parte integranta din procesul nostru de eco-inovatie. Aceasta analiza (en. Life-Cycle Assessment, prescurtat LCA) reprezinta cea mai cuprinzatoare modalitate de dezvoltare a unui mediu construit durabil, fiind detaliata in declaratiile de mediu pentru produse (en. Environmental Product Declaration, prescurtat EPD).

 

In acest sens, Saint-Gobain ISOVER a obtinut declaratii de mediu pentru urmatoarele produse din vata minerala fabricate la Ploiesti: AKUSTO, DOMO, DOMO PLUS, FORTE, SUPER PROFI si UNIROLL PLUS. Acestea sunt primele documente aferente produselor fabricate local ce vin sa completeze declaratiile de mediu ale celor importate. Ne consolidam astfel statutul de lider al pietei, detinand cel mai amplu portofoliu de produse pentru cladiri sustenabile, declaratiile de mediu pentru produse oferind o imagine cuprinzatoare a performantei materialelor de constructie in ceea ce priveste amprenta lor asupra mediului.

Declaratiile de mediu pentru produse sunt esentiale pentru evaluarea cladirilor din perspectiva sustenabilitatii. Ele prezinta impactul asupra incalzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie si apa, precum si cantitatea de deseuri generata din momentul in care materia prima este extrasa si pana la demolarea cladirii. Aceste documente ofera date comparabile intre produse din aceeasi categorie, informatiile fiind verificate de o terta parte independenta.

 

Un element-cheie in alegerea solutiilor pentru cladiri verzi certificate LEED® (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM® (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) – cele mai raspandite certificari la nivel mondial, acestea ofera informatii cantitative despre sustenabilitatea produselor si contribuie la acumularea de credite (puncte) in vederea facilitarii acestor certificari.

 

Luand in considerare numarul Declaratiilor de mediu inregistrate la nivel global, Grupul Saint-Gobain detine un portofoliu impresionant de documente publicate in Sistemul International EPD®, astfel ca majoritatea produselor cu declaratii de mediu comercializate de Saint-Gobain sub diverse marci – GLASS, RIGIPS®, ISOVER – contribuie semnificativ la acumularea de puncte pentru schemele de evaluare a cladirilor verzi.

Pe langa avantajul productiei locale, care implica emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploiesti contin materie prima reciclata (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale si de energie asociate procesului de fabricatie. In acest fel, reusim sa reducem semnificativ impactul produselor noastre asupra mediului inconjurator.

 

Toate Declaratiile de mediu (EPD) sunt inregistrate in Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declaratii de mediu din lume, bazat pe standardele internationale ISO. Acestea sunt publice si pot fi descarcate gratuit de pe www.environdec.com

 

Mai multe detalii despre produsele si solutiile Saint-Gobain Romania pe:

www.saint-gobain.ro | www.isover.ro | www.rigips.ro | www.ro.weber

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 175 – noiembrie 2020, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/11/01/saint-gobain-isover-obtine-declaratiile-de-mediu-pentru-produsele-din-vata-minerala-fabricate-la-ploiesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.