«

»

Biodry – tehnologia elvetiana care elimina definitiv umiditatea din zidurile cladirilor

Share

Cladirile vechi se pot afla intr-o stare de conservare perfecta! O demonstreaza un sistem inovator prin care peretii pot scapa de problema umezelii.

Decojirea zugravelii si desprinderea tencuielii, mucegaiul si mirosul neplacut sunt caracteristici specifice cladirilor vechi, fara hidroizolatie, afectate de umiditatea capilara. In cladirile unde nu s-a folosit hidroizolatie sau daca hidroizolatia existenta s-a deteriorat in timp, apare problema ascensiunii umiditatii capilare.

 

 

Dispozitivul Biodry, montat in interiorul cladirilor, opreste ascensiunea umiditatii capilare, eliminand definitiv cauza problemei, spre deosebire de alte solutii care se rezuma doar la tratarea efectelor cauzate de umiditate. Acest dispozitiv restabileste, printr-un proces fizic, potentialul electric natural al peretilor.

Conceperea si realizarea dispozitivului se bazeaza pe un studiu aprofundat asupra undelor magnetice prezente in sol si in zidurile cladirilor cu probleme de umiditate capilara. Cauza ascensiunii capilare este o interferenta electrica naturala prezenta in sol, care mareste substantial capacitatea de absortie a peretilor si favorizeaza urcarea apei in ziduri. Dispozitivul Biodry, odata instalat, capteaza semnalul electric natural si reflecta inapoi contrarul acestuia. Cele doua unde, de intensitate egala dar contrapuse, se anuleaza. In acest fel, interferenta care cauzeaza urcarea apei dispare. Odata ce ascensiunea este oprita, apa care este inca prezenta in pereti dispare din cauza gravitatiei si prin evaporare, iar peretii se usuca definitiv. Acest proces necesita o perioada cuprinsa intre 18 si 36 luni, perioada in care specialistii Biodry urmaresc cu atentie procesul de uscare prin controale periodice.

Sistemul Biodry ofera o uscare si o dezumidificare naturala, relativ rapida, sigura si de lunga durata pentru intregul volum al peretilor. Daca dispozitivul este indepartat, zidurile revin la starea initiala, adica incep sa absoarba iarasi umiditatea din sol. Tehnologia Biodry a fost dezvoltata timp de 7 ani in Elvetia, si a fost folosita cu succes la peste 4.000 de cladiri din 27 de tari din intreaga lume.

Punctele forte ale tehnologiei Biodry:

  • Tehnologie neinvaziva, deci nu necesita sapaturi sau taierea peretilor, lucrarile de constructie fiind reduse la minimum; este recomandata si in cazurile cladirilor istorice, si este total reversibila si bio-compatibila.
  • Nu necesita costuri de intretinere si de utilizare, nu are nevoie de alimentare electrica, deci este un dispozitiv pasiv.
  • Nu se folosesc substante chimice, nu creeaza electrosmog sau campuri electromagnetice.
  • Nu creeaza interferente cu alte dispozitive, este sigur pentru sanatatea umana si a animalelor.
  • Asigura o locuinta igienica si sanatoasa, fara bacterii si mucegai.
  • Dispozitivul este sigur si certificat CE, cu garantia uscarii.

Cladiri din Romania unde a fost instalata tehnologia Biodry: Castelul de la Bontida, Parohia Catolica din Targu-Mures, Palatul Rhédey din Cluj-Napoca, Palatul Mikes din Cluj-Napoca, Muzeul orasului Oradea, Biserica reformata cu doua turnuri din Cluj-Napoca, Biserica reformata din Ghiorac, Biserica romano-catolica din Madaras, Camin pentru persoane varstince in Targu-Mures, Policlinica Marmed in Targu-Mures, Liceul Teoretic „Marton Áron”, Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária” din Miercurea – Ciuc, gradinite, scoli, arhive notariale, si multe alte case particulare in judetele Mures, Bihor, Cluj, Harghita, Covasna si Satu-Mare. Toate acestea sunt cladiri in care sistemul Biodry isi exercita efectul asupra peretilor, astfel eliminand cauza umiditatii capilare.

Vezi mai jos cateva filmulete de prezentare a tehnologiei Biodry.

Echipa Biodry este alcatuita din personal specializat in probleme de umiditate capilara. Daca va confruntati cu astfel de probleme, contactati-ne cu incredere. Echipa noastra va sta la dispozitie pentru o inspectie gratuita. Ne puteti contacta la telefon: 0770.765.537.

 

BioDry Romania
WARCON INNOVATION SRL

Targu-Mures, str. Predeal, nr. 1
Tel.: +40770-76.55.37
info@biodry.ro
www.biodry.eu

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 176 – decembrie 2020, pag. 64

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/12/01/biodry-tehnologia-elvetiana-care-elimina-definitiv-umiditatea-din-zidurile-cladirilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.