Criza SARS CoV 2 va fi depasita, dar lectia principala nu trebuie uitata: aerul pe care il respiram ne poate imbolnavi. Concentratia de virusi si alti agenti patogeni din aer trebuie tinuta mereu la un minimum prin schimbarea si filtrarea aerului interior.
In afara avantajului clar al reducerii concentratiei de agenti patogeni din aer, utilizarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura mai prezinta cateva beneficii importante pentru sanatatea si productivitatea ta:
- Aerul proaspat reduce concentratia de CO2 din aerul pe care il respiram, creste puterea de concentrare si calitatea somnului;
- Aerul introdus in casa este filtrat pentru a elimina praful foarte prezent in aerul urban – praful este un purtator de agenti patogeni si sursa de alergii;
- In perioadele „critice”, filtrarea polenului din aerul introdus este o adevarata gura de oxigen pentru cei care sufera de alergii la polen;
- Prin montarea grilelor de extractie in bai, se mentine o circulatie corecta a mirosurilor neplacute in casa si se asigura extractia umiditatii in exces din bai.
In plus, incepand cu anul 2019, Wolf a ridicat miza pe piata sistemelor de ventilatie rezidentiale cu noul CWL 2 cu recuperator entalpic:
- Dezumidifica aerul vara si reduce consumul sistemului de aer conditionat;
- Recupereaza umiditatea din aerul viciat iarna;
- Grad foarte mare de transfer termic (95%);
- Membrana recuperatorului, permeabila doar la moleculele de apa, blocheaza 100% germenii, virusii si mirosurile.
Umiditatea aerului este un factor esential atat pentru confortul nostru cat si pentru sanatate.
Vara, o temperatura de 35-40°C cu o umiditate de 45% este mult mai usor de suportat decat o temperatura de 30°C cu umiditate de 60-70%. Iarna, cand aerul este inerent uscat, incalzirea scade si mai mult umiditatea relativa a aerului; la o umiditate relativa de 30%, nasul si gatul se usuca, mucoasele respiratorii sunt afectate, permitand mult mai usor intrarea virusilor si bacteriilor in organism.
In termeni de confort, un aer umed vara cere un efort mai mare din partea sistemului de aer conditionat iar un aer uscat iarna ne afecteaza mobilierul din lemn si parchetul.
Sistemele Wolf CWL si CWL 2 sunt singurele solutii disponibile pe piata, in zona de pret 10.000 RON, care sa prezinte in acelasi timp toate aceste avantaje:
- Model compact, plug and play;
- Eficienta 95%, certificat Passiv Haus;
- Cu recuperator entalpic (in functie de model);
- Cu bypass anti-inghet automat;
- Ultra-silentios, functionare 24/7;
- Cu registru de pre-incalzire electric (inclus sau optional, in functie de model);
- Debit de aer constant, controlat electronic;
- Modul de comanda grafic modern si usor de folosit, conectabil la Link Pro WiFi;
- Produs in Europa (Brink Climate Systems / Centrotec / Wolf GmbH);
- Foarte usor de integrat cu celelalte sisteme Wolf: pompe de caldura BWL, centrale termice CGB.
Pentru mai multe detalii accesati www.jetrun.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 176 – decembrie 2020, pag. 63
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns