«

»

Premiile Anualei de Arhitectura 2019 (X). Proiecte de arhitectura – Arhitectura publica (II)

Share

(Continuare din nr. 175, noiembrie 2020)

 

Enescu Festival Hall 

Autori: arh. Mihai Eftenie, arh. Daniel Alecu, arh. Vlad Eftenie, arh. Ion Flondor, prof. dr. arh. Mariana Eftenie – BAUMARC PROIECT srl 

Colaboratori:

Consultant rezistenta: ing. Victor Nedrita – COLONAD PROEX

Comentariul autorului

Proiectul „Enescu Festival Hall” este gandit sa completeze, intr-o zona centrala de 11 hectare, conceptul de „LIFESTYLE CENTER” bazat pe imbinarea functiunilor culturale (Filarmonica, Biblioteca Nationala, Centru de Tineret) cu functiuni guvernamentale, Cartierul Justitiei (care va grupa spatiile destinate institutiilor din sistemul judiciar cu sediul in Capitala), un centru de afaceri, birouri, hotel, centru comercial, cat si rezidentiale – un „Pol Urban” in devenire avand in centru un spatiu verde de 2 ha.
Amplasamentul proiectului este unul privilegiat, fiind in interiorul nucleului central al orasului, pe axa Piata Constitutiei – Piata Unirii – Piata Alba lulia. Cladirea va avea o sala pentru concerte si spectacole de opera cu o capacitate de 2.000 de locuri si o sala mai mica pentru concerte camerale, cu 500 de locuri.

 

 

 

Statie supraterana de metrou – Extindere M2

 

Autori: dr. Arh. Mirela Lucia Terzi, arh. Vlad Andreescu, arh. Consuela Dumitrescu, arh. Gheorghe Goiciu – METROUL SA

 

Colaboratori:

Amenajare de suprafata: ing. Luminita Enescu

Structura: ing. Razvan Burlacu, ing. Catalin Boroianu

Instalatii complexe: ing. Manuel Mandrea, ing. Florin Barbu, ing. Rodica Rotaru, ing. Andrei Goiciu, ing. Bogdan Axinte, ing. Lucian Ionescu, ing. Misu Lazar, ing. Ioana Dumitrescu, ing. Gheorghe Vasile

Retele edilitare: dr. ing. Luiza Georgescu

Project manager: ing. Florian Bajenaru

Beneficiar: Primaria Sector 4 al Municipiului Bucuresti

Comentariul autorului

Din analiza situatiei existente a rezultat necesitatea realizarii unei statii noi supraterane de metrou. Concept urmarit: Comunicare vizuala intre publicul calator situat pe peronul suprateran al statiei si zona adiacenta a amplasamentului, asigurata prin transparenta laterala a volumetriei si prin cromatica vitrajelor de fatada. Anvelopa propusa pe capetele laterale simbolizeaza doua trenuri, regasite secvential la nivelul peronului prin doua tuburi alaturate, evazate si decalate catre extremitati. Inspirati din natura, cromatic si volumetric, stalpii in forma de copaci sustin prin ramuri plafonul suspendat si luminatoarele plasate in acoperis.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 176 – decembrie 2020, pag. 44

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/12/01/premiile-anualei-de-arhitectura-2019-x-proiecte-de-arhitectura-arhitectura-publica-ii/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.