«

»

TERAPLAST: Baze camine de inspectie pentru canalizare

Share

Caminele de inspectie reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru accesul la retelele de canalizare gravitationala. Sunt utilizate atat pentru bransamente, cat si pentru inspectia si mentenanta retelelor de canalizare. Dezvoltarea din ultimii ani a sistemelor de curatare de inalta presiune (HPJM), inspectarea retelelor cu camere CCTV, cat si normele de protectie a muncii au facut din caminele de inspectie o solutie utilizata din ce in ce mai frecvent.

 

DOMENII DE UTILIZARE

Caminele de inspectie TeraPlast se utilizeazain retelele de canalizare pentru bransamente, camine de linie, camine de intersectie sau schimbare de directie si alte aplicatii.

 

AVANTAJE

  • durata mare de exploatare, peste 50 ani;
  • trasabilitatea produsului, marcajul fiind vizibil si dupa ingropare (denumire producator, luna/an productie, standard, diametru, material);
  • sensul decurgere marcat pentru montaj corespunzator;
  • transportul se realizeaza cu usurinta datorita sistemului pokayoke;
  • marcaj pentru T (adancimea maxima de ingropare) si H (inaltimea maxima a panzei freatice);
  • inele de ranforsare pentru o mai buna stabilitate;
  • etanseitate ridicata a sistemului datorita garniturilordin EPDM;
  • rezistenta la abraziune;
  • rezistenta chimica ridicata.

 

NORMA DE PRODUS – SR EN 13598

MATERIAL – polipropilena

CULOARE – orange

PRODUS PRIN – injectie

 

AMPLASARE Sl MONTAJ

Se executa sapaturile pentru asigurarea unui spatiu de lucru necesar de 30 cm.in functie de natura solului si de adancimea de pozare, sapatura se executa cu pereti verticali (cu sau fara sprijiniri) sau cu taluz inclinat. Asezati baza caminului pe fundul gropii, pe un strat de nisip compactat de 10 cm grosime (amintiti-va ca ar trebui sa fie deja nivelat cu panta proiectata) si conectati-l la conductele sistemului de canalizare.

 

Dupa verificarea planeitatii si racordarea caminului la retea se incepe umplerea gropii. Pentru a impiedica deplasarea caminului, completati santul cu nisip pana la 10 cm peste nivelul conductei de canalizare. Umplerea se face in straturi de maximum 15 cm cu material care sa nu contina pietre, materiale organice, radacini, resturi etc. Gradul de compactare a umpluturii de nisip trebuie sa fie de minimum 85%. Daca este necesar, taiati coloana de inaltare pentru lungimea (inaltimea) Hc ceruta.

 

Asigurati-va ca in baza caminului nu au intrat corpuri straine (pamant, radacini, pietre etc.). Se lubrifiaza garnitura caminului si se introduce coloana cu capatul sanfrenat in jos. Se monteaza manseta de etansare si apoi se introduce acoperirea telescopica pentru a realiza „reglajul fin” al coteicaminului.

 

In cazul folosirii capacelor de fonta sau compozit, se executa suprafata de sprijin din betonin functie de datele din proiect. Pentru capacele din PP, suprafata de sprijin din beton nu este necesara, acesta se monteaza direct pe coloana deinaltare, fara a mai folosi garnitura tip manseta camin.

 

In tot procesul montajului, trebuie respectate normele de protectie a muncii.

 

LIVRARE

Produsele vor fi livrate pe baza comenzilor de aprovizionare semnate de persoane autorizate de achizitor si vor fi insotite de urmatoarele documente: aviz de insotire a marfii; declaratie de conformitate; CMR.

 

MANIPULARE

incarcarea si descarcarea trebuie facute cu atentie. Produsele nu trebuie trantite, tarate in timpul operatiilor de incarcare/descarcare, manipularea trebuind sa se faca dupa prinderea acestora cu mare atentie. Manipularea paletilor se face cu stivuitorul.

 

DEPOZITARE Sl TRANSPORT

Bazele de camin se depoziteaza si se transporta pe paleti, fiind asigurate cu platbanda pentru a evita rasturnarea. La mutarea dintr-un loc in altul se va evita contactul cu suprafetele care pot zgaria sau deteriora produsul, in timpul transportului si operatiilor de incarcare/descarcare, este interzisa trantirea sau lovirea cu corpuri contondente sau ascutite ce pot produce defecte.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 176 – decembrie 2020, pag. 6

 01Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2020/12/01/teraplast-baze-camine-de-inspectie-pentru-canalizare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.