«

»

BASF Construction Chemicals devine Master Builders Solutions la nivel global, sub umbrela MBCC Group (Master Builders Construction Chemicals Group)

Share

Incepand cu 1 octombrie 2020, noua entitate independenta MBCC Group – Master Builders Construction Chemicals Group opereaza independent de Grupul BASF.

MBCC Group este unul dintre principalii furnizori de produse chimice si solutii pentru constructii la nivel global si ofera produse si solutii inovatoare si durabile pentru industria constructiilor din diferite sectoare, cum ar fi cladiri, constructii subterane, structuri industriale, atat pentru proiecte noi, cat si in cadrul proiectelor de renovare. MBCC Group este liderul pietei globale de aditivi pentru beton si unul dintre furnizorii prinicipali in piata sistemelor de constructii.

 

O experienta de peste un secol

 

1909: Chimistul si vizionarul S. W. Flesheim infiinteaza Master Builders Inc. in Ohio.

1920: Mortarele de ciment Master Mix si Master Builder, prelucrabile la temperaturi reduse, deschid noi orizonturi in constructii. Pentru a fixa utilajele grele pe pardoselile fabricilor, este inventat mortarul pe baza de ciment cu agregate metalice, fara contractii – Embeco.

1930: Master Builders revolutioneaza betonul prin dezvoltarea primului aditiv reducator de apa Pozzolith si a aditivului antrenor de aer MicroAir. In 1937 inventeaza acceleratorii de priza pentru beton.

1940: Tehnologiile continua sa evolueze in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, inclusiv agentii de tratare antievaporare pentru beton – MasterKure.

1950: Introducerea mortarului epoxidic Ceilcote si Masterflow 648 pune bazele pentru infrastructuri stabile in intreaga lume.

1960: Pardoselile de beton poliuretanic Ucrete – prima pardoseala de beton poliuretanic, capabila sa suporte temperaturi ridicate, atacuri chimice si uzura.

1970: Ia nastere conceptul cladirilor zgarie-nori moderne. Superplastifiantul pentru betonul marfa si beton prefabricat, Rheobuild, creste lucrabilitatea betonului, permitand atingerea unor inaltimi record pentru cladiri. Pana in prezent majoritatea cladirilor cu inaltimi de peste 500 m sunt construite cu ajutorul aditivilor din gama Glenium Sky.

1980: Unele dintre cele mai mari descoperiri tehnologice din aceasta perioada includ aditivii reducatori de apa Polyheed si sistemele de pardoseli epoxidice si poliuretanice MasterTop.

1990: Meyco Global Underground Construction dezvolta tehnologii de beton torcretat pentru industria miniera si de constructie tunele. Master Builders Inc. dezvolta tehnologii de ultima generatie, cum ar fi aditivii inhibitori de coroziune Rheocrete, sistemele de consolidare structurala M-Brace si betonul Rheodynamic autocompactant.

1994: Furnizeaza aditivi pentru primul si singurul test de preparare a betonului in spatiu – Misiunea Endeavour.

2000: Secolul XXI marcheaza o renastere in tehnologia constructiilor, dovedita de introducerea super-plastifiantilor Glenium ACE si Glenium SKY. Dupa fuziunea dintre Degussa Huls, SKW Trostberg AG si Goldschmidt AG, BASF achizitioneaza produsele chimice pentru constructii Degussa in 2006.

2009: Lanseaza mortarele de reparatii produse cu ajutorul nanotehnologiei (Emaco Nanocrete) – primele mortare care exced cerintele Normei Europene 1504 in domeniul repararii betonului.

De-a lungul istoriei sale de peste un secol, Master Builders a furnizat materiale si solutii pentru proiecte importante la nivel global: Barajul Hoover, Canalul Panama Suez, Opera din Sidney, Burj Khalifa, Tunelul Gothard, One World Trade Center, si multe altele.

 

MBCC Group deserveste peste 30.000 de clienti si parteneri de afaceri la nivel global. Este format din aproximativ 70 de companii din intreaga lume si gazduieste aproximativ 7.500 de angajati si experti in constructii in peste 60 de tari. Sediul global si european se afla in Mannheim, Germania, completat de sedii regionale in Beachwood, Ohio, SUA (America), Dubai, Emiratele Arabe Unite (Orientul Mijlociu – Rusia – Africa) si Singapore (Asia-Pacific).

 

Brandurile principale ale MBCC Group sunt Master Builders Solutions®, PCI®, Thermotek®, Wolman®, Colorbiotics® si Watson Bowman Acme®. Acestea sunt bine consolidate in piata, fiind sustinute de peste 100 de ani de istorie si experienta in industrie.

 

MBCC Group se concentreaza pe furnizarea de solutii inovatoare si durabile si este bine pregatit pentru era digitala

 

Inovatia, fiind unul dintre factorii cheie ai succesului pentru noile companii din cadrul MBCC Group, este puternic implementata printr-o retea de centre de cercetare si dezvoltare globale si regionale. In centrul global de cercetare si dezvoltare din Trostberg, Germania, expertii lucreaza la cercetarea de baza si la dezvoltarea de noi tehnologii pentru beton, precum si la dezvoltarea de noi produse si procese in domeniul produselor chimice pentru constructii. Acest centru serveste lantul de inovare al grupului MBCC pentru sisteme de aditivi pentru beton, constructii subterane si rasini, gestionand intregul portofoliu de brevete, precum si proiecte tehnologice globale. MBCC Group opereaza centre de dezvoltare regionala in America de Nord, Europa, Asia-Pacific si regiunea Orientul Mijlociu – Rusia – Africa.

 

In cooperare cu clientii europeni, expertii Master Builders Solutions prezinta cazuri selectate care demonstreaza modul in care chimia superioara le permite clientilor sa isi creasca productivitatea, precum si sa scada costurile operationale si amprenta de carbon. Instrumentele de evaluare validate extern precum Analizorul ciclului de viata cuantifica beneficiile obtinute.

 

​Tendinta puternica spre cresterea digitalizarii in industria constructiilor se reflecta si in oferta digitala a MBCC Group. Cu mai mult de 700 de obiecte BIM (Building Information Modeling) si o baza de date de obiecte in continua crestere pentru Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme®, Thermotek®, Senergy™ si Finestone®, MBCC Group ofera un portofoliu BIM extins pentru industria constructiilor. Obiectele sunt disponibile in mai multe biblioteci si baze de date globale BIM, iar toate informatiile si accesul relevante sunt furnizate la: https://virtual-design.basf.com/global/ .

In plus fata de BIM, MBCC Group ofera, de asemenea, diverse instrumente pentru identificarea solutiilor, instrumente de calcul si alte servicii digitale. Un exemplu este Instrumentul de planificare online de la Master Builders Solutions. Acest instrument de specificare nu numai ca ajuta profesionistii din constructii sa gaseasca solutiile potrivite pentru proiectele lor rapid si usor, dar se adapteaza flexibil la cerintele in schimbare ale proiectului si ofera informatii cruciale de-a lungul fiecarei etape a procesului de planificare a proiectului. Informatii suplimentare gasiti pe www.mbcc-group.com .

 

Despre MBCC Group

 

Grupul MBCC este unul dintre cei mai importanti furnizori de produse chimice si solutii pentru constructii la nivel mondial si a luat nastere din Divizia BASF pentru produse chimice pentru constructii. Oferim produse si solutii inovatoare si durabile pentru industria constructiilor din diferite sectoare, cum ar fi cladiri, structuri, constructii subterane, constructii noi, precum si pentru renovare. Marcile noastre puternice, Master Builders Solutions®, PCI®, Thermotek®, Wolman®, Colorbiotics® si Watson Bowman Acme® sunt bine consolidate pe piata. Cu inovatiile noastre, abordam provocarile de durabilitate din industrie. Grupul MBCC este format din aproximativ 70 de entitati juridice din intreaga lume si gazduieste aproximativ 7.500 de experti in constructii in peste 60 de tari. Pentru mai multe informatii, accesati: www.mbcc-group.com .

 

Construim performanta sustenabila!

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 177 – ianuarie-februarie 2021, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/02/01/basf-construction-chemicals-devine-master-builders-solutions-la-nivel-global-sub-umbrela-mbcc-group-master-builders-construction-chemicals-group/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.