«

»

CADWARE ENGINEERING: Evolutia profesionala a angajatilor in constructii se reflecta in proiecte de succes

Share

Majoritatea companiilor de constructii si proiectare investesc constant in tehnologie si mai ales in aplicatii software performante, care sa le faciliteze realizarea unor proiecte complexe. Resursele unei companii pot fi multiple si diverse, insa resursa umana este prima si cea mai importanta dintre ele.

 

In companiile de constructii si proiectare, nu doar selectarea personalului potrivit este importanta, ci si pregatirea continua a angajatilor pentru a atinge nivelul de performanta dorit. Prin urmare, cizelarea abilitatilor si competentelor in vederea asigurarii evolutiei profesionale ar trebui sa fie o constanta in lista de obiective a angajatorilor si managerilor de proiecte. Si asta deoarece investitia in programe inovatoare este benefica si avantajoasa in contextul calificarii si perfectionarii personalului pentru a fi in masura sa utilizeze si sa valorifice cele mai complexe functionalitati ale programelor respective.

 

Pregatirea angajatilor (proiectanti, ingineri, constructori etc.) se poate face in diverse moduri precum cursuri online, specializari, acreditari si chiar prin participarea la conferinte, webinarii si multe altele. Progresul profesional al angajatilor se construieste in timp, pas cu pas, iar evolutia lor se va reflecta ulterior in proiecte reusite, realizate in timp optim. Solutiile de perfectionare profesionala mentionate mai sus sunt posibile si in aceasta perioada de restrictii cauzate de pandemie, deoarece majoritatea cursurilor se desfasoara online. Printre avantajele cursurilor online se numara si faptul ca acestea ofera mai multa flexibilitate decat cele organizate clasic si pot fi sustinute pe nivele (incepator / mediu / avansat) in functie de nivelul de calificare al angajatilor, la fel ca cele sustinute in spatii fizice. Nu in ultimul rand, cursurile online permit comunicarea si interactiunea intre traineri si participantii la curs.

 

Cele mai multe companii se adapteaza situatiei actuale si organizeaza cursuri online, care sunt sustinute de instructori certificati international. Investitia in pregatirea angajatilor se amortizeaza in timp relativ scurt, insa avantajele raman pe termen lung.

 

Pe langa bogata si deja cunoscuta oferta de solutii software de proiectare pentru arhitectura si constructii, topografie, cadastru, mecanica si infrastructura, insotite de serviciile aferente de consultanta si suport tehnic, Cadware Engineering pune un accent special in aceasta perioada pe componenta de training, mutand cursurile online. Pentru o maxima eficienta, cursurile se desfasoara in direct, cursantii fiind in contact permanent audio-video cu instructorul si cu ceilalti participanti, putand astfel sa comunice usor si sa beneficieze de experienta similara unui curs fata in fata, iar diplomele obtinute, similar cursurilor clasice, sunt recunoscute international.

 

Iata care sunt principalele avantaje ale instruirii si perfectionarii angajatilor:

 

  1. Munca de calitate este principalul avantaj pe care il ofera o echipa calificata. Atunci cand un angajat este foarte bine pregatit comite mai putine erori, reface mai putin sau deloc etape dintr-un proiect si astfel se reduce numarul de modificari. Un proiect bun inseamna un client multumit, care nu poate fi decat un beneficiu pentru companie.

 

  1. Eficienta este un alt avantaj pe care il aduce un personal calificat. A lucra bine inseamna a lucra corect, organizat, cu folosirea inteligenta a timpului si respectarea termenelor de finalizare, respectiv livrare a proiectelor. Eficienta mai inseamna si valorificarea la maximum a functiilor unor aplicatii software care faciliteaza realizarea mult mai rapida a proiectelor decat in trecut. De aceea, este important ca angajatii sa urmeze cursuri online, sa descopere si sa asimileze cele mai noi metode si tehnologii de proiectare si modelare, mai ales ca pot avea sprijinul unor instructori atestati.

 

  1. Economie de bani, timp si resurse. Un angajat mai putin instruit are nevoie de mai mult timp si resurse pentru a duce la capat un proiect sau chiar sarcinile care i se atribuie. In timp, acest fapt va conduce la ineficienta sub toate aspectele. Dimpotriva, un angajat calificat si foarte bine instruit va folosi intr-un mod optim resursele de care dispune, va lucra repede si eficient, economisind timp, bani si resurse.

 

  1. Atragerea de noi proiecte. O echipa profesionista poate sa livreze proiecte frumoase, inovatoare, variate si complexe, ceea ce va conduce la atragerea de noi proiecte, iar acest lucru va garanta un flux continuu de lucru pentru angajati.

 

  1. Cresterea veniturilor companiei. Proiectele reusite au in spate oameni profesionisti, creativi, responsabili si supracalificati, care, prin proiectele pe care le livreaza, aduc venituri semnificative companiei.

 

  1. 6. Cresterea notorietatii companiei. Asa cum reputatia proasta se raspandeste, la fel si cea buna se face auzita. O companie care pune accent pe profesionalism, seriozitate si calitate se reflecta si in munca angajatilor. O companie cu personal instruit se va bucura de notorietate si va castiga increderea clientilor, care vor deveni din ce in ce mai multi si mai importanti.

 

 

CADWARE ENGINEERING

Software CAD si BIM, cursuri de instruire, certificare, consultanta si suport tehnic

Aleea Barajul Iezeru, Nr. 6A, Et. 3, Sector 3, 032799 – Bucureşti

Telefon: +4021 340 40 91 |  E-mail: office@cadware.ro

https://www.cadware.ro/ | https://www.topolt.com/ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 177 – ianuarie-februarie 2021, pag. 23

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/02/01/cadware-engineering-evolutia-profesionala-a-angajatilor-in-constructii-se-reflecta-in-proiecte-de-succes/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.