«

»

ALUPROF: Starul Rock de la Budapesta – Hard Rock Hotel, cu sistemele ALUPROF

Share

Hard Rock International joaca in ultimii ani un rol tot mai mare in industria hoteliera internationala. Una dintre cele mai noi cladiri din aceasta retea a fost inaugurata la Budapesta. La renovarea cladirii istorice care a devenit Hard Rock Hotel au fost folosite sistemele de top de tamplarie din aluminiu ALUPROF.

 

Steaua rock de la Budapesta

La intersectia strazilor Ó si Nagymező a luat fiinta un nou obiectiv caracteristic pentru sectorul VI al Budapestei, capitala Ungariei. Fatada eclectica a hotelului, proiectata de biroul Stúdió 100 Építésziroda Kft. intr-un mod curajos, se distinge pe fondul arhitectural al imprejurimilor. Cladirile marca Hard Rock sunt locuri iconice, avand numerosi fani. Fatada din partea strazii Nagymező a fost baza pentru renovarea intregului spatiu, conform conceptului arhitectilor. Cladirea are 136 de camere pe 6 niveluri, cu o suprafata medie de 25 de metri patrati. Sub hotel se afla si o parcare pe doua niveluri pentru 70 de autovehicule. Langa restaurantul modern cu bucatarie internationala au aparut si un Lobby Bar si Premium Café, un centru mic de conferinte, o sala de fitness, un spatiu de distractii multifunctional „Rooftop” pe acoperis si un magazin cu amintiri si colectii de imbracaminte Rock Shop.

 

Coroana din aluminiu

Cele doua ansambluri separate de cladiri cu stil diferit reflecta armonia dintre traditie si arhitectura moderna a Budapestei de astazi, bazandu-se pe conceptul biroului de arhitectura Stúdió 100. O astfel de posibilitate a fost asigurata de fatada modernizata a Hard Rock Hotel, executata cu tehnologia peretilor cortina, din care a aparut structura caracteristica a cladirii. Abordarea curajoasa a inclus si ferestrele si usile zidurilor vechi, a caror tamplarie traditionala din lemn a fost inlocuita.

La proiectarea si realizarea Hard Rock Hotel Budapesta au fost luate in considerare doar solutiile arhitecturale care indeplinesc cele mai riguroase conditii tehnice, livrarea rapida, certificatele detinute si raportul calitate-pret. Drept urmare, s-a decis alegerea solutiilor celui mai mare furnizor european de sisteme de aluminiu – firma ALUPROF, care a furnizat printre altele usile si ferestrele pentru fatada.

 

Sisteme moderne pentru constructii

Cateva dintre sistemele ALUPROF au fost montate in cladire, atat pe fatada caracteristica, cat si in interior. Sistemele peretilor cortina MB-SR50N HI+ cu capace vizibile si MB-SR50N EFEKT s-au integrat in conceptul estetic si au indeplinit si asteptarile ridicate de izolare termica.

Ferestrele mari de fatada si portalurile au aparut pe baza solutiei ALUPROF MB-86 SI, dat fiind ca de la acestea se asteptau – ca de altfel in tot hotelul – proprietati perfecte de economisire de energie, retinere a caldurii si reflexia zgomotului.

In proiect au fost folosite suplimentar usile armonice ALUPROF MB-86 FOLD LINE, care servesc drept intrare in holul si restaurantul Hard Rock Hotel din Budapesta.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 178 – martie 2021, pag. 36

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/03/01/aluprof-starul-rock-de-la-budapesta-hard-rock-hotel-cu-sistemele-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.