Reducerea necesarului energetic al caselor moderne pentru a se alinia la standardele nZEB sau Passiv Haus impune realizarea unor constructii etanse. Lipsa infiltratiilor de aer exterior reduce considerabil necesarul termic al cladirii dar in acelasi timp reduce confortul ocupantilor ca urmare a acumularii de CO2 si umiditate dar si din cauza altor factori poluanti: virusuri, bacterii, fungi, COV proveniti de la mobilier si materialele de constructie.
Solutia aplicabila, utilizarea ventilatiei mecanizate, este o solutie prezenta de ceva vreme pe piata dar care a fost aplicata mai degraba ca exceptie pentru case „de lux” si nu ca norma, asa cum va fi cazul de acum inainte, avand in vedere reglementarile din ce in ce mai stringente.
Wolf Heiz und Klimatechink este unul dintre producatorii europeni de top in domeniul ventilatiei rezidentiale si comerciale si astazi ne propune o gama de echipamente aflate deja la a doua generatie: Wolf CWL in variante de debit diferite: 180, 325, 400 m3/h, optional cu recuperator entalpic pentru recuperarea umiditatii pe timpul iernii. Pentru aplicatii descentralizate, usor de montat, fara tubulatura, Wolf ne propune unitatea CWL D 70 cu recuperator de caldura cu dublu flux permanent.
Pentru aplicatiile unde nu exista un spatiu tehnic, unitatile plate cu montaj orizontal sau vertical Wolf CWL F sunt solutia perfecta, cu debite de 150 sau 300 m3/h.
Pentru sistemul de distributie a aerului, Wolf ofera un program complet de accesorii si un soft de selectie iar specialistii Jetrun si partenerii nostri de montaj va ghideaza in alegerea echipamentului potrivit si va calculeaza lista de cantitati pe baza proiectului de arhitectura.
Avantajele Wolf CWL, pe scurt:
- Eficienta best in class de pana la 95%
- Certificate Passiv Haus si DIBt
- Cu recuperator de umiditate/entalpic optional
- Cu bypass integrat
- Cu rezistenta electrica de pre-incalzire integrata
- Cu resistenta electrica sau hidraulica de post-incalzire optionala
- Controlabile WiFi prin aplicatia Wolf SmartSet, integrabile in sistemul BMS
Pentru mai multe detalii accesati www.jetrun.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 178 – martie 2021, pag. 43
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns