«

»

OAR: Lansarea concursului international de solutii „Spitalul de copii Cluj-Napoca”

Share

Ordinul Arhitectilor din Romania si Consiliul Judetean Cluj anunta oficial lansarea Concursului International de Solutii ”Spitalul de Copii Cluj-Napoca”.

Scopul acestui concurs este de a selectiona, in vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai buna solutie pentru un Spital Clinic de Urgenta pentru Copii, situat in zona de sud-est a Municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni si Borhanci.

 

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca va functiona ca o structura independenta, cu adresabilitate regionala, fiind primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei. Prin acest demers, Autoritatea Contractanta isi propune dezvoltarea unui centru de servicii medicale si de cercetare in domeniul pediatriei si care joaca, totodata, rolul unui catalizator urban, intr-o zona aflata in proces de urbanizare.

Autoritatea Contractanta a concursului este Consiliul Judetean Cluj, proprietarul terenului.

Concursul este organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internationale a Arhitectilor – UIA, prevederile Recomandarilor Internationale pentru Concursuri de arhitectura si urbanism adoptate in Conferinta Generala UNESCO din 1956, revizuita in data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR, publicat in 2018, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.

Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

 

CALENDARUL CONCURSULUI

  • Lansarea oficiala a concursului – 12 februarie 2021 (data lansarii oficiale in SEAP)
  • Data limita Predare proiecte – 4 iunie 2021 ora 16:00
  • Jurizare proiecte – 13-17 iunie 2021
  • Anunt oficial castigator (conferinta de presa cu juriul) – 18 iunie 2021

Mai multe detalii pot fi gasite pe pagina oficiala a concursului:

www.oar.archi/ro/concursuri/spitalul-de-copii-cluj

si in limba engleza:

www.oar.archi/en/concursuri/children-s-hospital-cluj

De asemenea, va invitam sa urmariti, in continuare, pentru anunturi si stiri privind concursul, pagina oficiala de Facebook a Ordinului Arhitectilor din Romania:

www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri:

www.facebook.com/oar.concursuri/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 178 – martie 2021, pag. 32

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/03/01/oar-lansarea-concursului-international-de-solutii-spitalul-de-copii-cluj-napoca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.