«

»

ACI CLUJ SA isi consolideaza pozitia pe piata constructiilor din Romania si dincolo de granite in calitate de constructor si producator de prefabricate si structuri metalice

Share

Cu o noua componenta a echipei de management, prin preluarea conducerii executive de catre domnul ing. Iulian BUTNARU in decembrie 2020, Compania ACI CLUJ SA isi propune, pe langa contractarea de proiecte noi in tara, asocieri ca subcontractanti la proiecte in afara granitelor Romaniei. In 2019 a deschis o sucursala in Republica Moldova, pe care doreste sa o consolideze si sa o extinda. Este o piata in dezvoltare, cu o mare nevoie de proiecte de infrastructura. Ne-am propus un business de cca 30 de milioane de euro in 2021-2022 pentru sucursala de peste Prut” a declarat domnul Iulian BUTNARU.

Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 220 milioane de lei si previzioneaza o crestere de 3-5% pentru acest an, in contextul in care se mentin incertitudinile legate de evolutia pandemiei, iar sectorul constructiilor va fi afectat de intarzierea aprobarii bugetului de stat. In prezent, ACI CLUJ are un portofoliu de contracte in derulare de 140 milioane lei, precum si alte proiecte in monitorizare pentru ofertare, cu o valoare estimata de 100 milioane de euro.

In anul 2020 a finalizat executia Stadionului National de Rugby Arcul de Triumf, Bucuresti si trei obiective ale proiectului de interconectare a magistralei de transport gaze Iasi – Ungheni – Chisinau, faza a doua.

Pentru ca isi propune sa fie in continuare un partener solid si eficient pentru realizarea de prefabricate din beton, confectii metalice si analize de laborator in constructii, in perioada urmatoare se vor face investitii in infrastructura detinuta de societate. De asemenea, investitiile vizeaza si domeniul dezvoltarilor imobiliare, valoarea totala a acestora fiind estimata la 5 milioane de euro.

Ca solutii ale momentului pe piata constructiilor din Romania, domnul Iulian BUTNARU considera ca este o perioada de regim asociativ intre companii. „Toti factorii din sectorul constructii trebuie sa comunice mai bine si mai eficient pentru a face fata provocarilor care vin din zona concurentei neloiale la licitatii publice. In continuare, pretul ramane determinant in contractarea lucrarilor publice si exista companii care participa la licitatii cu preturi si cu 20% sub valoarea reala de piata, evident, in detrimentul calitatii. Autoritatile contractante ar trebui sa fie mult mai atente la aceste detalii, deoarece ofertele sub valorile reale ale proiectelor sunt foarte periculoase atat pentru companii, cat mai ales pentru calitatea constructiei si, implicit, siguranta utilizatorilor”.

 

www.acicluj.com

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 179 – aprilie 2021, pag. 21

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/04/01/aci-cluj-sa-isi-consolideaza-pozitia-pe-piata-constructiilor-din-romania-si-dincolo-de-granite-in-calitate-de-constructor-si-producator-de-prefabricate-si-structuri-metalice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.