«

»

La a doua tinerete!

Share

In lumea fiintelor rationale, deci a noastra, a pamantenilor, viata ar fi marcata de cateva etape, in evolutia sa. Adica nasterea, copilaria, adolescenta si apoi maturitatea. Maturitatea neinsemnand doar trecerea unui numar de ani, ci si perioada de la care orice om, mai instruit sau nu, incepe sa-si valorifice, in interesul sau, dar mai ales al comunitatii, volumul posibilitatilor sale intelectuale si profesionale dobandite in perioada scursa pana atunci.

In cele mai multe cazuri ele sunt la vedere, cum se spune, fiind concretizate in bunuri materiale si spirituale de care se bucura oamenii de-a lungul vietii. Pe langa greutatile vietii cotidiene, nu putem sa nu fim catusi de putin miscati de unele impliniri launtrice, specifice omului.

Acestea, implinirile adica, sunt strans legate de evolutia pe treptele amintite la inceputul acestor randuri: nasterea, copilaria, adolescenta si trecerea bornei in „a doua tinerete” a vietii. Etapa definitorie a capacitatilor fiecaruia de a lasa in urma sa lucruri folositoare. Asadar, omul este un pion in Universul in care traim.

Un asemenea om este si dr. ing. Cristian Erbasu, nascut pe 2 aprilie 1971 (la o zi dupa cea a pacalelilor), in prezent managerul distinsei firme de constructii purtand acelasi nume inca de la infiintarea sa, in 1991, de catre tatal, Mihail Erbasu, si mama sa, Elena Erbasu, ambii, la randul lor ingineri in constructii. Si, cum „aschia nu sare departe de trunchi”, Cristian Erbasu a imbratisat si el aceasta profesie care a lasat si lasa in folosinta o bogata zestre de lucrari din intreaga gama a constructiilor.

Dupa studiile liceale, Cristian Erbasu a urmat cursurile Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, pe care le-a absolvit in 1995. Tenace in instruirea sa cat mai competenta, el si-a perfectionat pregatirea profesionala dobandind titlul de doctor in 2003 in ingineria civila. De mentionat ca si sotia sa este cadru didactic la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti.

Asadar, la implinirea a 50 de ani, dr. ing. Cristian Erbasu debuteaza, cum se spune, in a doua tinerete, fiind deja „implinit” din toate punctele de vedere. Acest lucru caracterizeaza tot ceea ce face in, si pentru, domeniul constructiilor si firma pe care o conduce cu succes.

Dr. ing. Cristian Erbasu nu este un egoist. Marturie in acest sens este si faptul ca la initiativa sa a luat fiinta Patronatul Societatilor in Constructii, asociere avand obiective esentiale in ceea ce priveste soarta acestui sector de baza al oricarei economii. Totul concretizat in trei cuvinte: organizare, competenta si eficienta. Palmaresul firmei Constructii Erbasu, pe care o manegeriaza, cuprinde numeroase lucrari de referinta raspandite in mediul urban si rural. Mentionez unele dintre cele mai reprezentative, de care se bucura numerosi oameni: lucrari edilitare, sala de sport din Complexul Dinamo, cladiri administrative si financiare, Hipodromul din Ploiesti, hoteluri, si cel mai recent obiectiv – cochetul stadion de fotbal Steaua, capabil sa gazduiasca cele mai prestigioase competitii interne si internationale. „Cartea de vizita” a dr. ing. Cristian Erbasu ramane deschisa pentru alte noi constructii edificatoare.

De aceea, noi, cei de la Revista Constructiilor, ii uram viata lunga, plina de sanatate si de reusite pe masura capacitatilor sale. De altfel, Constructii Erbasu a fost si este si una dintre firmele care sustin Revista Constructiilor inca de la infiintarea ei.

In final, o sincera urare romaneasca de La Multi Ani, dle Cristian Erbasu, acum, cand pasiti in a doua tinerete!

 

Autor:
Ciprian Enache

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 179 – aprilie 2021, pag. 11

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/04/01/la-a-doua-tinerete/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.