«

»

Noua gama de tencuieli decorative de la Saint-Gobain Weber

Share

Frumusete indelungata pentru fatada casei!

 

Noua gama promite culori durabile si rezistenta la fisuri, oferind tencuieli decorative cu cea mai buna clasa de permeabilitate la vapori, V1. Alege din cele 308 culori!

 

Culorile weber colorline au fost create impreuna cu arhitecti, designeri, specialisti in dezvoltare, tehnicieni, consultanti si clienti, nuantele fiind aranjate perfect in paletar, in functie de spectrul de culori, cu includerea albului si pastelurilor la final.

 

Culorile transmit stari de spirit, reflecta stilul personal, creeaza atmosfera. Cele pastel sunt destinate finisarii fatadelor noilor constructii cu arhitectura clasica, dar si restaurarii monumentelor arhitecturale si cladirilor de patrimoniu. Alege optimismul unui ton de galben, in acorduri calde, pentru stralucire si revigorare! Sau o nuanta de verde care calmeaza, ofera confort, liniste si aduce prospetimea naturii mai aproape de casa ta.

Pentru un plus de eleganta si un design sofisticat, poti combina tonuri de gri. Sau poti alege o tenta de maro care evoca o asociere pozitiva – cu ciocolata, cafeaua sau pamantul.

Nuantele de ocru sunt culori de pamant, cu variante diverse de la galben spre portocaliu si maro, utilizate pentru a pastra o nota clasica, dar complexa, cu multe valente si subtilitati. Poti opta direct pentru un ton din gama de portocaliu, pentru o atmosfera primitoare, ce pune in valoare intensitatea luminii solare.

Pentru cei care doresc sa arate mai mult spirit de aventura si modernism, exista si nuante de rosu, albastru sau violet.

Paletarul cuprinde 1 nuanta de alb, 8 nuante pastel derivate din alb si 300 de nuante de diverse intensitati aferente celor 9 grupe de culoare. Pentru a crea combinatii de culori pe fatada, poti folosi simulatorul webercolor architect, accesand www.fatadecolorate.ro.

Portofoliul cuprinde diverse baze de tencuiala, care vor fi colorate. Fiecare baza este disponibila in trei granulatii: fina – tip bob de orez, medie – tip bob de orez, rolare – tip scoarta de copac/zgariata.

 

 • Rezistenta la variatiile de temperatura si umiditate ale aerului, anotimp dupa anotimp

 

Tencuielile decorative weberpas au clasa W2 si W3 de permeabilitate la apa a suprafetei exterioare, suficient de redusa pentru a evita patrunderea unor cantitati semnificative de apa catre straturile interioare ale fatadei. Si cea mai buna clasa de permeabilitate la trecerea vaporilor de apa – clasa V1, conform SR EN 7783:2012, astfel ca nu favorizeaza acumularea apei in interiorul peretelui termoizolat.

 

 • Durabilitate sporita

 

Tencuielile decorative weberpas au o durabilitate mare, avand o aderenta superioara la suport (mult peste pragul minim prevazut de SR EN 15824:2009).

Suprafata de aplicare se pregateste si se trateaza premergator aplicarii tencuielii cu grundul de amorsaj weber G700 pentru egalizarea absorbtiei de apa a suprafetelor suport si pentru obtinerea unor suprafete cu aderenta ridicata.

 

 • Sistemul de colorare weber colorline si indicii HBW

 

Culoarea este influentata atat de lumina: intensitatea luminii, reflexia ei, unghiul de incidenta al razelor, tonurile calde sau reci in functie de momentul din zi, cat si de textura suprafetei suport, fiecare reflectand lumina intr-un mod diferit. De aceea, avem o perceptie diferita a aceleiasi culori, aplicata fiind pe suporturi cu structuri diferite.

Sistemul utilizat de paletarul de culori este bazat pe HBW – Indicele de luminozitate a culorii, ce indica gradul de reflexie a luminii.

 • HBW = 100 este valoarea aferenta culorii ALB, ceea ce inseamna ca se reflecta 100% din lumina.
 • HBW = 0 este valoarea de reflexie aferenta culorii NEGRU, adica aceasta nu reflecta, ci absoarbe toata lumina.

Nota – notatiile provin din limba engleza – H = hue (nuanta), B = blackness (intensitatea componentei negru), W = whiteness (intensitatea componentei alb).

Exista o legatura intre indicele de luminozitate HBW si fatada, astfel incat nuantele intunecate absorb mai mult din radiatiile solare si poate avea loc o supraincalzire nedorita a suprafetei fatadei.

Daca se opteaza pentru aplicarea unui termosistem, recomandam utilizarea unor nuante cu:

 • HBW > 25, pentru tencuieli acrilice si siliconice;
 • HBW > 30, pentru tencuieli silicatice.

 

Da viata cladirilor cu un finisaj de inalta calitate! Alege tencuiala potrivita proiectului tau din portofoliul de tencuieli decorative weberpas pentru un rezultat de succes, indiferent ca vorbim de constructii noi sau renovari!

 

Pentru mai multe detalii, accesati www.ro.weber

 

 

weberpas classic

Tencuiala decorativa acrilica, gata preparata, pentru finisarea peretilor la interior sau exterior.

 • aderenta buna la suport
 • randament ridicat
 • rezistenta la fisuri

 

weberpas silicate 

Tencuiala decorativa silicatica, gata preparata, care se aplica la exterior.

 • permite peretelui sa respire
 • are o rezistenta sporita la razele UV si la actiunea ciupercilor si mucegaiului
 • antistatic – rezista pe fatade expuse la poluare, praf sau in zone cu trafic intens

 

weberpas silicon plus

Tencuiala decorativa siliconica, gata preparata, care se aplica la exterior.

 • flexibilitate mai ridicata, pentru o rezistenta mecanica sporita
 • se poate curata usor
 • prezinta o rezistenta sporita la razele UV si la actiunea ciupercilor si mucegaiului
 • rezista la conditii climatice extreme si in medii
  poluate cu praf

 

weberpas topdry AQUABALANCE 

Tencuiala decorativa ultrapermeabila, gata preparata, care se aplica la exterior. Cu tehnologia inovatoare AQUABALANCE – ce permite difuzia rapida a vaporilor si evaporarea rapida a apei de ploaie.

 • produs ecologic, cu EFECT DE AUTOCURATARE a fatadei, fara utilizarea substantelor nocive (biocizi)
 • estetica si durabilitate timp indelungat
 • rezistenta sporita la aparitia algelor si a altor microorganisme
 • buna rezistenta la fenomenul de inghet-dezghet

 

www.ro.weber

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 179 – aprilie 2021, pag. 56

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/04/01/noua-gama-de-tencuieli-decorative-de-la-saint-gobain-weber/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.