«

»

Noutati ALUPROF – Usi cu sistemul MB-79N

Share

Va informam ca, din 20 aprilie 2021, introducem in oferta noastra solutia pentru usi folosind sistemul MB-79N. Este un sistem modern si inovator de ferestre si usi din portofoliul ALUPROF, un raspuns la reglementarile tehnice europene 2021.

 

ALUPROF isi extinde oferta cu usi proiectate cu ajutorul sistemului ALUPROF MB-79N, oferind solutii cu izolatie termica si acustica sporita. Sistemul este succesorul sistemului Aluprof MB-70, cel mai popular si des utilizat in industria constructiilor. Profilele au o latime de numai 70 mm. Designul lor unic permite imbinari coplanare. Formele profilelor se preteaza construirii structurilor inguste si durabile, mentinand in acelasi timp o cinematica buna. O gama larga de sec­tiuni garanteaza estetica necesara si rezistenta structurii. In plus, MB-79N permite productia usilor cu panel, ceea ce extinde si mai mult posibilitatile de finisare individuala.

Usa MB-79N poate avea o inaltime de pana la 2,8 m, o latime de 1,4 m si o greutate de pana la 200 kg. Chiar si in cazul unei structuri atat de mari, utilizarea usii este simpla si fara probleme – usile construite cu ajutorul sistemelor Aluprof pot fi echipate cu cele mai moderne tipuri de feronerie, inclusiv functii de auto­matizare si control acces.

Sistemul este disponibil in trei variante constructive, difera doar nivelul de izolatie. Versiunea MB-79N E este cea mai economica solutie, cu o garnitura centrala simpla, MB-79N ST este o varianta cu garnitura bicomponenta, iar structura MB-79N SI (cu cea mai buna izolatie termica) are la baza profile echipate cu insertii izolatoare EPS si o garnitura centrala bicomponenta. Puntile termice ale sistemului MB-79N au fost realizate dintr-un material inovator cu o forma noua, care a permis utilizarea unei garnituri suplimentare in zona de izolare a profilului in variantele SI, SI+, mai exact insertii izolatoare in zona de rupere termica. Valoarea coeficientului de transfer termic Uf pentru acesta este de la 2,16 W/(m2K) pentru varianta ST; de la 1,76 W/(m2K) pentru varianta SI; de la 1,22 W/(m2K) pentru varianta SI+.

 

Avantajele si functionalitatea sistemului MB-79N:

 

Parametrii termici

 • cel mai bun sistem izolat termic de pe piata din aceasta categorie de adancime a profilului;
 • izolare termica care permite indeplinirea normative­lor europene 2021 (Uw <0,9 W/(m2K)) pentru fereastra de referinta;
 • punti termice de ultima tehnologie, care influenteaza parametrii de izolatie – materiale inovatoare cu un nivel scazut al coeficientului de conductivitate termica λ (lambda).

 

Parametrii de performanta

 • cei mai buni parametri de etanseitate – etanseitatea la apa E4500 (pentru fereastra de referinta);
 • izolare acustica la nivelul de 46 dB pentru o sticla cu o valoare de 47 dB – optimizarea structurii profilului si a sistemului de etansare cu utilizarea garniturilor bicomponente.

 

Design optim

 • singura solutie cu feronerie aluPilot existenta pe piata, care permite scurtarea timpului de montaj al feres­trelor cu aproximativ 10 minute;
 • cinematica ce permite productia de cercevele cu o latime de 250 mm;
 • latimea maxima a canatului este de 1.350 mm, cu o inaltime maxima de 2.700 mm;
 • cercevele dedicate pentru feroneria PVC (9 si 13 mm) dar si pentru feronerie ALU;
 • o solutie adaptata reglementarilor in vigoare pentru majoritatea pietelor;
 • o gama larga de solutii pentru ferestre si usi, inclusiv solutii pentru pietele de export;
 • gama larga de profile pentru diferite inaltimi;
 • o gama larga de sticla cu grosimi de pana la 63 mm, permitand utilizarea de geamuri triple cu parametri Ug = 0,5 W/(m2K);
 • feronerie la culoarea tamplariei sau o gama larga de manere adaptate.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 180 – mai 2021, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/05/01/noutati-aluprof-usi-cu-sistemul-mb-79n/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.