«

»

SAINT-GOBAIN ISOVER: NOUL ADEZIV special pentru vata minerala bazaltica din portofoliul ISOVER

Share

Izolarea termica a cladirilor cu termosisteme de fatada ETICS reprezinta o solutie eficienta pentru imbunatatirea confortului termic al ocupantilor si pentru reducerea consumului de energie pentru incalzire sau racire a spatiului la interiorul cladirii.

Cu acest produs, Saint-Gobain ISOVER vine in intampinarea cerintelor specialistilor care executa lucrari de construire si renovare a fatadelor utilizand sisteme ETICS moderne, cu vata minerala bazaltica. Astfel, adezivul pentru vata minerala bazaltica se poate intinde usor, fara efort sustinut din partea aplicatorului, poate fi utilizat atat ca adeziv in etapa de lipire a materialului termoizolant, cat si ca masa de spaclu pe suprafata izolatiei.

ISOVER PROFI FASSADE FIX – adeziv pentru lipire si armare vata minerala bazaltica, de culoare gri, cu continut de fibre de armare, clasa A1 de reactie la foc. 

Mai usor de aplicat, mai usor de finisat! 

 

 

CARACTERISTICI TEHNICE

 

ISOVER PROFI FASSADE FIX

 

Adeziv pentru lipire si armare vata minerala bazaltica pentru izolarea termica a cladirilor nou construite si a celor vechi, ce urmeaza sa fie reabilitate termic.

Se aplica pe toate suprafetele conventionale, din beton, pe tencuieli din ciment sau tencuieli var – ciment, sau pe tencuieli vechi si direct, pe orice tip de zidarie.

* Aderenta prin tractiune la suport mortar de ciment – adeziv – vata minerala rigida ≥0,06 N/mm2

* Aderenta la beton (28 zile): ≥0,85 N/mm2

* Permeabilitatea la vaporii de apa: <10 μ

* Absorbtia de apa prin capilaritate: Clasa W2

* Conductivitate termica: ≥0,8 W/mK

* Reactia la foc: Clasa A1 

 

Compatibilitate verificata cu ISOVER PROFI FASSADE

Placi din vata minerala bazaltica cu fibra orientata paralel cu suportul, destinate izolarii termice si fonice a peretilor exteriori in sistem ETICS. 

* Conductivitate termica λD = 0,036 W/mK

* Clasa de reactie la foc: A1

* Temperatura de topire: 1.000°C

* Efort de compresiune la 10% deformatie: 30 kPa

* Rezistenta la tractiune perpendiculara: 10 kPa

* Rezistivitate la trecerea aerului: 60 kPa s/m2

* Coeficient de rezistenta la difuzia vaporilor de apa: 1μ

 

 

AVANTAJE PRINCIPALE ISOVER PROFI FASSADE FIX 

  • Compatibilitate garantata cu vata minerala bazaltica. Recomandare – ISOVER PROFI FASSADE.
  • Lucrabilitate excelenta – consistenta sa cremoasa face produsul mai usor de aplicat, economisind timp si efort pe durata punerii in opera.
  • Economie de material – produsul poate fi utilizat atat in etapa de lipire, cat si in etapa de spacluire/armare, nefiind nevoie de doua produse diferite.
  • Rezultat de inalta calitate – Aderenta ridicata. Suprafata rezultata este mai rezistenta la socuri si la fisuri, fibrele de armare din compozitia produsului conferindu-i un plus de flexibilitate. Permite difuzia vaporilor de apa – fatada respira.

 

ISOVER PROFI FASSADE FIX este perfect compatibil cu izolatiile din vata minerala bazaltica, fiind astfel un element cheie pentru obti­nerea unor rezultate de inalta calitate:

  • fatada sa reziste la intemperii fara fisuri, cra­paturi, sa fie rezistenta la socuri;
  • lucrarea sa nu necesite interventii de corectie prea curand si sa fie bine realizata, sa fie o carte de vizita pentru calitatea executiei si maiestria executantului;
  • prin utilizarea celui mai modern sistem de termoizolare – cu vata minerala bazaltica – beneficiarii se vor bucura de confort termic, izolare fonica, protectie la incendiu si durabilitatea fatadei in timp.

 

Mai multe detalii despre produsele si solutiile Saint-Gobain ISOVER gasiti pe: www.isover.ro.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 180 – mai 2021, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/05/01/saint-gobain-isover-noul-adeziv-special-pentru-vata-minerala-bazaltica-din-portofoliul-isover/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.