«

»

ALUPROF – ambasador al proiectului european #BuildingLife

Share

#BuildingLife este un proiect creat de organizatia World Green Building Council, al carui scop este elaborarea unui plan de actiuni pentru decarbonizarea mediului constructiilor si sprijinirea programului „Pactul Verde European”. Artizanii acestei initiative sunt 10 consilii regionale si lideri din sectorul privat, printre care se numara si ALUPROF – unul dintre producatorii de top de sisteme de aluminiu pentru constructii din Europa.

 

Primul continent neutru pentru clima 

European Green Deal (Pactul Verde European) este un plan creat de Comisia Europeana in scopul desfasurarii unei economii durabile a UE: inovatoare, cu economisirea resurselor si competitive. Printre premisele sale se numara si realizarea pana in 2050 in Europa a unui nivel zero emisii gaze de sera net. Proiectul #BuildingLife, lansat in luna decembrie a anului trecut, isi propune sa realizeze acest obiectiv ambitios in domeniul constructiilor, reprezentand un model de urmat pentru alte regiuni din lume. Materialele aparute in cadrul acestuia vor arata ce schimbari trebuie sa survina la nivel local, pentru ca Europa sa poata deveni primul continent neutru pentru clima.

 

Un ecosistem colaborativ 

World Green Building Council este o retea globala de cca. 70 de consilii de constructii ecologice. Pentru realizarea #BuildingLife sunt responsabile Croatia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Tarile de Jos, Polonia, Spania si Marea Britanie.

In cadrul proiectului, consiliile acestor state vor proiecta harti rutiere regionale in domeniul decarbonizarii si vor crea si dezvolta o baza de materiale de constructii, care sa includa informatii cu privire la impactul lor complet asupra mediului. Planurile propuse reprezinta raspunsul la situatia din domeniu. In prezent, cladirile sunt responsabile de cca. 40% din consumul de energie si 36% din emisiile de CO2 din UE, iar aproape 75% din resursele de constructii sunt ineficiente energetic.

 

ALUPROF – ambasador al proiectului viitorului 

Liderul european in sisteme de aluminiu – ALUPROF – a devenit ambasador al #BuildingLife. Compania actioneaza activ de mai multi ani in favoarea dezvoltarii durabile. Realizeaza analize detaliate ale amprentei de carbon a produselor sale. Produce articole cu nivel redus de emisii, datorita productiei in circuit inchis, bazate pe reciclarea pieselor. Colaboreaza cu organizatii poloneze si internationale, birouri de arhitectura, Contractanti Generali si dezvoltatori, creand cele mai bune solutii, care corespund cerintelor secolului XXI si investitii care reprezinta exemple de arhitectura verde. In anul 2021, s-a alaturat acestui grup si World Green Building Council.

In constructii, confortul vietii si sanatatea sunt la fel de importante precum actiunea asupra mediului. Sprijinim #BuildingLife, deoarece aceste 3 elemente sunt parte integranta a strategiei realizate de ALUPROF, iar crearea produselor pentru Arhitectura Durabila este inscrisa in ADN-ul companiei noastre. Acest lucru este confirmat printre altele de sistemul implementat de management al mediului ISO14001, programul Environmental Product Declaration si Cradle to Cradle Certified™. In cadrul proiectului WGBC am impartasit din cunostintele si experienta noastra in activitatea proecologica” – declara Małgorzata Wojtasik, director comercial ALUPROF SA.

Lider si inovator in domeniu

ALUPROF S.A. face parte din Grupul de Capital Kęty S.A. Listata la Bursa de Valori din Varsovia, este firma de productie cea mai moderna si cu cel mai rapid grad de dezvoltare din sectorul de aluminiu din Europa Centrala si de Est. Societatea are 5 unitati de productie in Polonia si 9 societati comerciale in Europa si SUA. Este prezenta in 55 de tari si se afla intr-o continua expansiune pe noi piete internationale. Firma furnizeaza sisteme moderne de aluminiu si solutii inovatoare pentru constructiile cu economisire de energie si pasive. Conform principiului „Let’s build a better future”  ALUPROF promoveaza conceptul dezvoltarii sustenabile in constructii si implementeaza actiunile responsabile in scopul reducerii amprentei de carbon. Mai multe informatii va stau la dispozitie pe https://aluprof.eu

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 181 – iunie 2021, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/aluprof-ambasador-al-proiectului-european-buildinglife/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.