«

»

DECEUNINCK: Ferestrele cu profile Elegant – vitrina inovatiei Deceuninck

Share

Deceuninck este unul din primii doi producatori de profile din PVC pentru ferestre si usi la nivel mondial, conform cotei de piata. Aceasta forta se reflecta si in activitatea integrata de cercetare si dezvoltare. Inca din anii ’40, primii ani de pionierat in domeniul PVC-ului, Deceuninck a fost activ privind cercetarea si inovatia in domeniul materialelor plastice. Astazi, compania detine linii de extrudare dedicate cercetarii si dezvoltarii, realizeaza prin productie proprie materialul compozit, matritele de extrudare, accesoriile si echipamentele de calibrare in procesul extrudarii. In cadrul echipei de cercetare, departamentele de unelte si de productie a materialului compozit lucreaza indeaproape cu laboratorul de studiu al materialelor, accelerand procesul de dezvoltare al produselor noi.

Preocuparea permanenta pentru progres, dar si pentru sustenabilitate, au facut ca Deceuninck sa se preocupe de reciclabilitatea materialelor folosite. Cu o viziune ampla asupra viitorului, Deceuninck foloseste materiale cu un impact pozitiv asupra mediului inconjurator si oamenilor. Miezulprofilelor Elegant este realizata in intregime din PVC reciclat. Prin reciclare, materialul obtinut are o rezistenta superioara, datorita omogenitatii crescute a particulelor de polimeri. Profilele primesc la exterior un strat din PVC nou, ideal pentru cresterea andurantei ambientale si pentru imaginea ferestrelor. In versiunea Elegant ThermoFibra, profilele sunt armate cu fibre de sticla inserate longitudinal, in zonele proiectate ca portante, pentru a putea avea ferestre si usi de dimensiuni mari, intrerupand puntea termica creata de ranforsarea din otel si oferind ferestre mai usoare. Aceste caracteristici recomanda ferestrele Elegant de la Deceuninck cladirilor cu consum de energie aproape de zero (nZEB).

Platforma Elegant poate fi considerata incununarea inovatiilor Deceuninck, fiind un concept de avangarda, cu patente deja la a doua generatie, verificate si imbunatatite in exploatare. Ferestrele cu profile Elegant au confirmat performanta exceptionala a confortului, dar si a imaginii, prin castigarea premiilor pentru design RedDot 2019 si German Design Award Special 2019.

Design-ul minimalist si zvelt, izolarea termica de pana la Uf = 0,88 W/mpK, dimensiunile mari si o durabilitate de neegalat, fac ca ferestrele cu profile Elegant sa poata oferi beneficii clientului final, dar si satisfactie profesionala arhitectilor sau specialistilor din domeniul productiei de ferestre. Solutiile pentru ferestre si usi Elegant Deceunick fac posibile personalizarea intregului sistem de tamplarie prin dimensiune, performante sporite si finisaje moderne.

Cei trei piloni care fac profilul Elegant inovatia fara precedent pe piata profilelor din PVC sunt: iCOR, ThermoFibra si Forthex. Conceptul iCORa fost testat partial pe platforma Legend, acum primeste dezvoltarea completa de sistem pe platforma Elegant. Practic, nucleul central unic, obtinut din alaturarea unui profil de rama cu un profil de cercevea, este acelasi, indiferent de combinatia profilelor. O inovatie simpla, scade complexitatea sistemului de profile, reducand numarul acestora, dar crescand numarul de combinatii posibile. Cu o gama de 3 profile rama si 5 profile cercevea, se pot obtine imagini diferite stilistic. Mai putine profile optimizeaza managementul stocului. Probabilitatea de a pierde o lucrare din cauza lipsei unei perechi de profile este minimalizata. Un avantaj important pentru producatori poate fi mentionat suplimentar: prelucrarea se face fara modificarea setarilor echipamentelor sau software-ului la trecerea de la un profil la altul, aducand o economie de timp raportat la varietatea productiei. Garnitura centrala mediana, prevazuta din fabrica, creste performanta termica si acustica a ferestrei.

ThermoFibra are ca precursoare inovatia Linktrusion, intr-o formula optimizata, ce aduce reale avantaje de zveltete, izolare si rezistenta. Utilizarea fibrei de sticla nu este o noutate. Inovatia Deceuninck consta in utilizarea longitudinala a fibrei, actionand ca o adevarata armatura. Cresterea rezistentei profilelor a dus la eliminarea armaturilor din otel. Profilele Elegant sunt cele mai zvelte din clasa 76 de mm.

Valorile de izolare ale profilelor sunt substantial crescute prin utilizarea spumei rigide din PVC armate cu bare subtiri din otel, intr-o carcasa de PVC reciclat, pe scurt: Forthex.

Profilele sunt usoare si rezistente. Impreuna cu profilele Elegant ThermoFibraInfinity, ofera o solutie de ferestre si usi unica pe piata, potrivita si pentru case pasive.

Deceuninck Romania este alaturi de arhitecti in realizarea proiectelor noi sau de renovare, dar si alaturi de producatorii vizionari care vor sa ofere un produs inovativ clientilor finali. Regulile industriei se schimba si, pentru prima data, ferestrele de PVC depasesc perceptie comuna a unei simple ferestre. O fereastra cu profile Elegant devine o parte importanta a imaginii si confortului casei.

 

Producator de ferestre?
Arhitect sau designer de interior?
Constructor sau montator?

Gaseste mai multe informatii accesand linkul elegant.deceuninck.com/ro

Deceuninck construieste viitorul prin inovatie!

 

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/deceuninck-ferestrele-cu-profile-elegant-vitrina-inovatiei-deceuninck/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.