«

»

Rock Drill Consult – distribuitor in exclusivitate Comacchio va prezinta cel mai nou utilaj din gama „Light Weight” – CH 320

Share

Cu acest model, producatorul italian Comacchio tinteste segmentul lucrarilor geotehnice dificile in spatii reduse sau pe terenuri problematice, reusind sa satisfaca cele mai inalte exigente prin crearea unei foreze compacte, usoare, usor „santierabile”, utilajul perfect pentru proiecte de scurta durata si utilizari flexibile folosind variate tehnologii de forare, in optica unei maxime versatilitati.

CH 320 are o greutate de transport de 32 tone si este prevazuta cu cap rotativ si bara Kelly preinstalate. Greutatea poate fi redusa sub 30 tone prin eliminarea barei Kelly.

Este o foreza complet automontanta cu ajutorul sistemelor de ring-up automatizate, care poate fi descarcata de pe camion si pregatita pentru lucru in cateva minunte fara ajutorul unor utilaje suplimentare.

Carul senilat variabil permite reducerea spatiului in timpul transportului si ofera o mai buna stabilitate in faza de lucru.

Desi compacta, cu o greutate redusa, CH 320 garanteaza un cuplu ridicat (pana la 132 kNm), permitand realizarea unor lucrari de foraj care, in mod normal, ar necesita utilizarea unor echipamente mai mari si mai grele.

Foreza a fost conceputa vizandu-se in particular lucrarile cu tubulatura de protectie, uzuale in cazul terenurilor instabile sau in prezenta panzei freatice.

Instalarea tuburilor de protectie (880 mm) se poate executa direct de catre capul rotativ, prin intermediul unei flanse de trascinament.

In cazul executiei pilotilor trivelati fara protectie, diametrul poate varia de la 1.180 mm la 1.500 mm, adancimea maxima fiind de 47,5 m.

In versiune CFA, foreza poate executa piloti cu diametrul maxim de 800 mm, pana la o adancime de 18 m.

Flexibilitatea sistemului WPD permite si executarea de piloti FDP precum si operatiuni de soil mixing pana la 17,5 m adancime.

A fost imbunatatita si eficienta energetica a utilajului, prin echiparea cu sistemul inovator HPE (High Power Efficiency), care permite controlul optim al puterii furnizate de pompe si reducerea consumului de combustibil (estimat la 30 l/zi).

Utilajul beneficiaza de un sistem CCS, un software de control user-friendly proiectat de Comacchio care controleaza parametrii de forare si permite completa gestiune a forezei, inclusiv diagnoze. Sistemul poate fi integrat cu un dispozitiv de monitorizare la distanta, de asemenea conceput si furnizat de Comacchio pentru gestionarea datelor operationale ale flotei si care livreaza informatii in timp real despre foreza si prestatiile sale. Acesta este accesbil atat de pe PC cat si prin intermediul dispozitivelor mobile autorizate, putand fi deci utilizat cu succes pentru analiza de date operative, rapoarte de productie si intretinere predictiva.

O „mica – mare” realizare in domeniul utilajelor de foraj care va asteapta sa o „incercati”! 

Mai multe detalii gasiti la adresa http://www.rockdrill.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 181 – iunie 2021, pag. 35

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/rock-drill-consult-distribuitor-in-exclusivitate-comacchio-va-prezinta-cel-mai-nou-utilaj-din-gama-light-weight-ch-320/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.