«

»

SRGF: Conferinta Nationala SRGF 2021 – moment de bilant / privire in viitor

Share

Acum un an, SRGF aniversa simbolic si virtual 30 de ani de existenta, aniversare care ar fi trebuit sa coincida cu o intalnire a membrilor sai cu prilejul celei de a XIV-a Conferinte Nationale de la Bucuresti, in septembrie 2020.

Din pacate, din cauza perioadei complicate, neasteptate si neobisnuite a vietii personale si profesionale in care s-a aflat intreaga umanitate, am fost nevoiti sa amanam Conferinta Nationala pana in luna iunie 2021, sperand la o intalnire directa interumana si o revenire la atmosfera festiva specifica unor astfel de momente.

Iata, momentul a sosit si, desi situatia s-a mai redresat si cu optimism ne intoarcem timid catre o viata normala, suntem nevoiti sa desfasuram Conferinta in sistem online, fara a putea socializa ca alta data.

Acum un an adresam un indemn de a marca momentul aniversar la a XIV-a Conferinta Nationala de la Bucuresti in 2021, prin volumul si calitatea articolelor si prezentarilor, considerand ca viata ne-a oferit un ragaz pentru pregatirea unor lucrari profesionale si stiintifice de un inalt nivel.

Parcurgand acum comunicarile / articolele care au fost primite de organizatori, desi cu oarecare intarziere, remarcam cu satisfactie problematica larga abordata si chiar noutatile tehnice ce vor fi comunicate, precum si realizarile din domeniu, deschizand astfel perspective incurajatoare pentru viitorul domeniului.

Un alt aspect imbucurator remarcat il constituie eterogenitatea grupurilor de autori, respectiv tineri si mai varstnici, cu specializari si apartenente diferite, ceea ce demonstreaza o data in plus complexitatea domeniului precum si colaborarile care s-au stabilit din dorinta obtinerii unor rezultate cat mai bune ale cercetarilor si lucrarilor de proiectare si executie.

Poate este si rezultatul faptului ca activitatea profesionala specifica domeniului nostru de activitate nu s-a oprit in perioada pandemiei si practic s-a lucrat atat in santiere cat si in laboratoare, in proiectare si in invatamant, fizic si online.

Poate reprezinta si o predare de stafeta intre generatii, imbinand experienta unor decenii de activitate teoretica si practica cu entuziasmul generat de accesul la informatii foarte noi, tehnologii moderne de calcul si de executie.

Asteptam cu interes desfasurarea lucrarilor sub aceste auspicii incurajatoare, care au adus o modernizare a modului de organizare a Conferintei, in fond si in forma, pe de o parte prin imbinarea unor prezentari ale unor personalitati stiintifice europene din domeniu cu cele ale membrilor SRGF, pe de alta, prin sistemul online.

Vom fi atat de departe fizic, dar si atat de aproape prin preocuparile, gandurile si sperantele noastre comune!

Desigur, Conferinta va reprezenta un moment de bilant prin sublinierea principalelor activitati si realizari ale SRGF pe plan national si international in perioada scursa de la precedenta Conferinta Nationala de la Cluj (2016). Ne vom aminti cu respect de inaintasii nostri precum si de colegii pe care i-am pierdut in aceasta perioada. Vom incerca sa depasim unele neimpliniri din activitatea noastra.

Dar, mai ales, cred ca vom incerca sa avem o viziune asupra viitorului Ingineriei geotehnice din Romania in contextul european si mondial in cadrul ISSMGE.

Promitem sa revenim dupa desfasurarea Conferintei cu amanunte si mai ales concluzii, dar si cu unele dintre cele mai interesante contributii stiintifice si tehnice, pentru a demonstra o data in plus rolul Geotehnicii si Fundatiilor in lumea si familia constructiilor si constructorilor din Romania!

Presedinte SRGF,
Profesor Universitar Emerit
Doctor Inginer Sanda MANEA 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 181 – iunie 2021, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/srgf-conferinta-nationala-srgf-2021-moment-de-bilant-privire-in-viitor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.