«

»

STARCKROM TEHNOLOGII: Analiza de patru ori mai rapida la o fractiune de cost. Evaluarea starii imbracamintei rutiere cu RoadAI

Share

Metoda conventionala de evaluare a starii imbracamintei rutiere este cea manuala. In general, aceasta metoda este costisitoare, necesita resurse umane si materiale importante, fiind lenta si predispusa la erori subiective. Inteligenta artificiala va vine insa in sprijin si in acest domeniu. 

Prin utilizarea viziunii computerizate si a inteligentei artificiale, tehnologia denumita RoadAI a producatorului finlandez Vaisala – lider mondial in domeniul solutiilor pentru meteorologie rutiera – ofera un mod cu totul nou, rapid si fiabil de a executa evaluarea starii carosabilului in vederea planificarii lucrarilor de intretinere.

Odata colectate datele video si geospatiale ale unei sectiuni de drum cu ajutorul unei aplicatii mobile care ruleaza pe un telefon inteligent cu caracteristici tehnice medii, acestea vor fi trimise spre platforma de viziune computerizata Vaisala, care va evalua automat si obiectiv defectele prezente in imbracamintea rutiera.

In urma analizei combinate a tuturor defectelor carosabilului (incluzand fisuri si crapaturi longitudinale si transversale, faiantari, gropi minore, moderate si severe, suprafete slefuite si poroase, defecte ale marginilor precum si urme de reparatii) aplicatia furnizeaza un raport detaliat pentru fiecare portiune de 10 metri a drumului, precizand procentul din suprafata afectat de fiecare tip de defect. In plus, platforma asigura si compatibilitatea GDPR prin anonimizarea vehiculelor si a persoanelor aparute in cadru.

Rezultatele analizei computerizate pot fi verificate si validate imediat de catre administratorul drumului prin intermediul interfetei web puse la dispozitie de platforma. Tehnologia a fost deja aplicata pe o lungime totala de 5,5 milioane de kilometri de drum din intreaga lume, numarand peste 200 de clienti satisfacuti.

Tehnologia este accesibila autoritatilor locale si nationale precum si subcontractantilor acestora prin partenerul din Romania al firmei Vaisala – Starckrom Tehnologii SRL si poate fi pusa in aplicare imediat.

Contact:
Starckrom Tehnologii S.R.L.
Tel: 021 260 2014 | Fax: 021 260 2017
E-mail: office@starckrom.com
https://www.starckrom.com

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 181 – iunie 2021, pag. 57

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/starckrom-tehnologii-analiza-de-patru-ori-mai-rapida-la-o-fractiune-de-cost-evaluarea-starii-imbracamintei-rutiere-cu-roadai/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.