«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Noua instalatie de foraj universala – KLEMM KR 606-3

Share

Cu dimensiuni compacte, greutate redusa si cinematica extrem de variabila, KLEMM Bohrtechnik prezinta noua sa instalatie de foraj universala, KR 606-3, predestinata pentru pozitii extreme de foraj, in spatii deosebit de restranse. Datorita conceptului de instalatie de foraj modulara, cu ea poate fi acoperit un spectru larg de aplicatii: consolidarea solului, injectii de beton la presiuni inalte – ”jet grouting”, foraje de micropiloti, foraje de ancorare. Toate acestea sunt posibile cu ceea ce este in prezent cel mai mic si cel mai usor echipament de foraj KLEMM disponibil.

 

Noua cinematica a instalatiei de foraj permite bratului sa se roteasca in jurul axei verticale a instalatiei.

Alte caracteristici importante includ functia telescopica a bratului, de reglare pe inaltime si functia de inclinare si rotire a mastului.

O sanie orizontala, dispusa transversal, permite deplasarea laterala a capului de rotire si pozitionarea mastului pentru foraje de-a lungul sistemului de rulare pe senile.

Patru stabilizatoare telescopice si sasiul inferior cu ecartament extensibil asimetric, cu actionare hidraulica, asigura instalatiei un grad ridicat de stabilitate.

Cu dimensiunile sale compacte, instalatia este perfect adaptata utilizarii in interiorul cladirilor si la alte lucrari de constructii in spatii restranse, de exemplu sub poduri.

Folosind unitatea de comanda radio de la distanta (telecomanda), cu display, operatorul poate oricand sa-si gaseasca o pozitie de lucru sigura, in apropierea instalatiei de foraj.

In conformitate cu cerintele EN 16228, siguranta operatorului este asigurata de siguranta inalta si functionala a conceptului de control. Este disponibila si o incinta cu grilaj de protectie, ce separa operatorul de partile mobile ale masinii, in timpul lucrului.

Mastul, in sistem modular, este disponibil in doua variante, un mast tip 140/3, cu sistem de avans cu angrenaje cu roti dintate si forta de retragere de 30 kN, si un mast tip 120, cu avans cu cilindru hidraulic si forta de retragere de 24 kN, pe lungimi de mast gradate. Mastul tip 140/3 este disponibil si intr-o versiune sectionabila.

O flexibilitate si mai mare este obtinuta prin noul sistem modular al grupurilor de putere, PP 45E si PP 55G.

La fel ca instalatia de foraj in sine, grupurile de putere sunt foarte compacte, astfel fiind posibil sa treaca prin spatii inchise foarte restranse. Grupurile de putere sunt disponibile pe sasiu cu roti pentru tractare, pe senile cu protectii din cauciuc, sau fixe, ca unitati stationare.

Grupul de putere PP 45E este alimentat de un motor trifazat cu o putere de 45 kW, in timp ce grupul de putere PP 55G are un motor Diesel cu o putere de 55 kW.

Motorul Diesel respecta reglementarile privind emisiile din etapa V a UE, dar este disponibila si o versiune care respecta reglementarile privind emisiile din etapa IIIB a UE.

Caracteristicile sistemului hidraulic includ o pompa „load-sensing” (cu detectare a sarcinii) si blocuri de control „CAN bus”, cu controlabilitate si reproductibilitate de inalta precizie. Operatiile de foraj cu ajutorul ciocanelor hidraulice usoare pot fi efectuate fara sa apara vreo problema.

Furtunurile de conectare a instalatiei de foraj KLEMM KR 606-3 sunt disponibile cu urmatoarele lungimi:

  • 2 m pentru a conecta KR 606-3 la un grup de putere cu sasiu cu roti de tractare stationar;
  • 5 m pentru conectarea KR 606-3 la un grup de putere pe senile;
  • 25 m – lungime standard;
  • 40 m – cel mai lung furtun de conectare disponibil.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 181 – iunie 2021, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/06/01/tractor-proiect-comert-noua-instalatie-de-foraj-universala-klemm-kr-606-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.