«

»

ALUPROF ALUMINIUM SYSTEMS: Jaluzele pentru fatade SkyFlow – armonia dintre umbra si lumina de la ALUPROF

Share

Inceputul anului 2021 este pentru ALUPROF o perioada a noutatilor. Ca raspuns la tendintele predominante in domeniul protectiei solare, Aluprof a introdus pe piata jaluzelele pentru fatade SkyFlow – o solutie care protejeaza eficient interiorul incaperilor impotriva incalzirii excesive, asigurand totodata un confort optic adecvat. Structura bine gandita a sistemului permite confectionarea acestora la dimensiuni generoase, iar datorita acestui fapt pot fi utilizate cu succes in cladiri cu geamuri mai mari – ceea ce face ca acest tip de produs sa fie perfect atat pentru cladirile publice, cat si pentru investitiile rezidentiale.

Jaluzelele de fatada se caracterizeaza in primul rand prin reglarea libera a unghiului de inclinare a lamelelor, care permite selectarea nivelului adecvat de umbrire si posibilitatea controlului individual de catre utilizator. In plus, lamelele profilate estetic, combinate cu ghidajele si casetele din aluminiu, confera fatadei un aspect modern si original.

 

Solutie personalizata

Sistemul proiectat de ALUPROF este disponibil in trei variante constructive, utilizatorul/proiectantul putand astfel alege solutia in functie de tipul constructiei. Versiunea SkyFlow SZF/P este destinata montajului incastrat in cladiri nou construite sau cladiri existente dupa efectuarea modificarilor necesare in zona buiandrugului. Aceasta varianta va asigura un aspect estetic al fatadei, datorita posibilitatii de a ascunde elementele constructive sub tencuiala fatadei. Caseta de mascare a fost fabricata din aluminiu extrudat si are un suport special care permite tencuirea cu orice material de finisare. A doua propunere o constituie jaluzelele autoportante SZF/S, care au fost proiectate in principal pentru instalarea pe fatadele cladirilor cu geamuri mari.

„In cadrul acestei solutii, elementele portante ale sistemului sunt ghidajele, prin urmare, nu este nevoie sa atasati suplimentar caseta in stratul izolator. La fel ca si in cazul jaluzelelor incastrate, acest sistem a fost realizat din aluminiu extrudat. Merita adaugat ca este disponibil in doua forme ale casetei: ovala si patrata. Produsul ofera, de asemenea, posibilitatea de asamblare modulara, ceea ce este extrem de important atunci cand avem de-a face cu o fatada de tip montant-traversa construita din mai multe segmente” – ne explica Sabina Gustof, Marketing Project Manager in cadrul companiei ALUPROF SA.

Ultima varianta este SkyFlow SZF/A intr-o versiune adaptiva, destinata instalarii pe o fatada sau o nisa de fereastra in cladirile deja existente. Sistemul este disponibil cu ghidaje pentru lamele, pentru care sunt dedicate manere telescopice cu optiune de reglare.

 

Integrare completa

Sistemul MB-SR50N ZF a fost creat pentru proiectele de cladiri in care armonia deplina dintre aspectele tehnice si estetice joaca un rol special. Aceasta este o solutie inovatoare care combina sistemul jaluzelelor pentru fatade SkyFlow cu sistemul dedicat peretilor cortina ALUPROF – MB-SR50N. Avand in vedere acest aspect, au fost proiectate profile speciale care permit montajul si mascarea fatadelor, actionand, in acelasi timp, si ca un ghidaj pentru jaluzele. Datorita acestui fapt, decizia de a instala acest tip de umbrire poate fi luata si intr-o etapa ulterioara a investitiei, cand tamplaria este deja instalata pe cladire.

„Este demn de remarcat faptul ca jaluzelele noastre pentru fatade sunt singurele de pe piata care au fost echipate cu garnituri speciale care reduc zgomotul generat de lamele atunci cand lovesc ghidajele. In plus, elementele textile sunt realizate din poliester si sunt protejate termic, ceea ce garanteaza rezistenta la conditiile meteorologice, intindere, frecare, precum si la efectele razelor UV si aparitia mucegaiului. Oferta include, de asemenea, doua forme de lamele: in forma de C (bucla interioara cu doua fete asigura rigiditate si rezistenta la efectele vantului) si Z, care asigura o etansare mai mare si, astfel, intunecarea camerei – subliniaza expertul ALUPROF.

Paleta bogata de culori a lamelelor jaluzelelor pentru fatade disponibila in oferta va satisface cu siguranta nevoile celor mai pretentiosi clienti. Invelisurile structurilor extrudate sunt  realizate prin metoda de lacuire cu pulbere,  ceea ce asigura o calitate inalta si rezistenta mare a produsului. In plus, este posibila vopsirea lamelelor in orice culoare din paletarul RAL, ceea ce va permite potrivirea culorilor la tamplaria ferestrei sau fatadei.

Management eficient al razelor solare

Constructiile moderne trebuie sa indeplineasca in prezent trei criterii: functionalitate, economie si, in acelasi timp, un design interesant. Asteptarile investitorilor sunt, de asemenea, axate pe obtinerea celui mai inalt confort posibil, care poate fi asigurat prin automatizarea selectata corespunzator. Utilizarea unui sistem de control complet automat, inclusiv senzori solari, permite supravegherea constanta a pozitiei soarelui si controlul usor al jaluzelelor. Acest lucru permite controlul nivelului de energie solara care patrunde in interiorul cladirii si, astfel, protejarea impotriva supraincalzirii incaperilor si eliminarea efectului de orbire care poate aparea pe ecranele televizorului sau computerului. Utilizarea altor elemente de automatizare a vremii, cum ar fi senzorii de ploaie sau de vant, pot, la randul lor, sa ofere o protectie suplimentara parasolarului in cazul conditiilor meteorologice nefavorabile. Este important faptul ca tehnologia inteligenta permite controlul jaluzelelor din orice loc si in orice moment cu ajutorul tabletei sau smartphone-ului. In plus, poate fi extins si cu alte elemente, cum ar fi: senzori de miscare, lumina, camere si sisteme de alarma.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 182 – iulie 2021, pag. 36

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/07/01/aluprof-aluminium-systems-jaluzele-pentru-fatade-skyflow-armonia-dintre-umbra-si-lumina-de-la-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.