«

»

CONECO ROMANIA – principalul furnizor de protectii pasive la foc din Romania de 20 de ani

Share

La inceputul anilor 2000, fiind primul si unicul distribuitor Armstrong in tara noastra, am incercat sa introducem pe piata romaneasca de constructii placile de protectie la foc din silicati de calciu. Acestea, insa, aveau diverse inconveniente la montajul pe elementele metalice de constructii.

In acea perioada, la Bucuresti, a inceput construirea edificiului Charles de Gaulle, a carui structura de rezistenta era compusa din profiluri metalice cu sectiuni mari. Din acest motiv, am incercat sa gasim un material care sa fie usor de aplicat si care sa poata asigura o rezistenta la foc a structurii metalice de pana la 4 ore. Astfel, mortarul rezistent la foc aplicat pentru prima data de catre CONECO ROMANIA in tara noastra a surclasat in scurt timp solutiile anterioare din piata.

Ulterior, solutia a fost asimilata si fabricata in Romania, cu toate certificarile si incercarile in laboratoare acreditate europene. 

Odata cu aparitia acestui nou mortar romanesc, am initiat si proiectarea si executia instalatiilor specializate pentru aplicarea materialului prin torcretare, realizand doua modele: Tornada 1 si Tornada 2, care se pot completa in functie de posibilitatile de transport pe verticala in cladiri.

Mortarul Parafoc-F este fabricat si astazi in orasul Tartasesti si constituie un real succes pentru companie.

Astfel, de mai bine de 20 de ani, activitatea noastra este reprezentata aproape exclusiv de protectiile pasive la foc cu diferite materiale aparute de-a lungul timpului.

Este de inteles faptul ca lucrarile adiacente protectiilor pasive la foc, cum ar fi: tratamentele anticorozive, vopsitoriile industriale, sablarile, peretii si matarile antifoc, chiar si termoizolatiile cu vata minerala, fac parte din portofoliul nostru de servicii, astfel incat clientii nostri sa dispuna de solutii integrate.

Intelegand aceasta cerinta fundamentala a unei constructii de calitate, am incercat sa marim si sa ne imbunatatim dotarile, sa mentinem gradul de inovare ridicat in activitatea noastra si sa ne adaptam la tendintele pietei, in vederea obtinerii unor rezultate remarcabile. Dupa 30 de ani de activitate, cifrele noastre spun mai multe decat orice cuvant: peste 1.000.000 de metri patrati protejati la foc, peste 1.100 proiecte finalizate si autorizate ISU, peste 650 clienti multumiti, peste 80 de oameni implicati.

Mentionam, de asemenea, cateva lucrari relevante din ultimii ani: noile pavilioane din cadrul Romexpo, ELI-NP Magurele, noul Aeroport din Brasov, Extinderea Aeroportului din Craiova, Afi Palace Brasov, ISHO I, II si III Timisoara, Ansamblul Open Ville Timisoara, The Office I, II si III – Cluj-Napoca, Fabrica Dacia din Mioveni, TVK Rafinary Ungaria, Extinderea centrului comercial Sun Plaza din Bucuresti, Stadioanele Steaua si Rapid din Bucuresti, Hotel Mandarin Marea Britanie, Parcarea supraterana din Bucuresti Park&Ride, cladirea de birouri ANA Tower, The Bridge I si II, Fabrica NIDEC din Pitesti, CTPark Bucharest, Global Worth Campus etc.

In tot acest timp, echipa Coneco Romania a oferit solutii durabile si performante in domeniul protectiilor la foc prin punerea la dispozitia clientilor nostri a unui portofoliu vast de servicii si produse, dezvoltand parteneriate cu cei mai mari producatori si furnizori de produse rezistente la foc, participand la numeroase targuri de profil si, totodata, mentinand stranse legaturi cu arhitecti, ingineri si experti in securitate la incendiu din intreaga tara.

Va invitam sa vizitati noul nostru site web: www.coneco.ro – actualizat la implinirea a 30 de ani de activitate – si pagina noastra de Facebook: Coneco Romania. Am deschis, de curand, si pagina de Youtube Coneco Romania, unde va vom tine la curent cu proiectele noastre, modalitatile de lucru, noutati si informatii despre solutiile de protectie la foc.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 182 – iulie 2021, pag. 42

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/07/01/coneco-romania-principalul-furnizor-de-protectii-pasive-la-foc-din-romania-de-20-de-ani/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.