«

»

SINIAT: Pereți de gips-carton rezistenți la foc

Share

Cerinta de securitate la incendiu reprezinta una din cerintele fundamentale care se aplica in domeniul constructiilor, fiind reglementata la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivel national prin Legea 10/1995 privind calitatea in constructii, actualizata si republicata. Securitatea la incendiu cuprinde o serie de conditii cu privire la amplasarea cladirilor, performantele de comportare la foc a elementelor structurale si nestructurale, a produselor si materialelor utilizate in constructii, instalatiilor aferente constructiilor, precum si sistemelor si instalatiilor de protectie impotriva incendiilor. Alegerea unui sistem de perete inalt de gips carton care sa raspunda unor cerinte de rezistenta la foc se realizeaza conform agrementului tehnic in vigoare, cu respectarea exigentelor si limitarilor impuse de acesta.

Sistemele Siniat prezinta o serie de avantaje fata de sistemele traditionale din zidarie sau beton. Alegerea unor astfel de solutii constructive constituie un avantaj, intrucat confera un grad mare de libertate din punct de vedere arhitectural. Acest aspect ofera posibilitatea de recompartimentare in timp a unui spatiu, fara a implica costuri mari de demolare si fara a afecta un timp indelungat desfasurarea activitatilor in cadrul diverselor unitati functionale.

In functie de tipul, grosimea si numarul placilor NIDA (perete simplu, dublu sau triplu placat), dar si de configuratia structurii metalice NIDA Metal CW/UW, se obtin pereti cu diferite rezistente la foc pentru anumite inaltimi. Peretii de gips carton inalti rezistenti la foc ajung la inaltimi de 9.82 m in cazul unui sistem de perete NIDA System D (distributiv) si la 12.85 m pentru un sistem de perete NIDA System SL (separativ-legat). Sistemele de gips carton SINIAT NIDA SYSTEMS sunt agrementate conform standardelor si legilor in vigoare. Rezistenta la foc a sistemelor NIDA raspunde unor criterii de etanseitate si izolare termica, cu valori cuprinse de la 30 la 180 de minute.

Performante:

  • Rezistenta la foc de pana la 180 min (EI180)
  • Izolare acustica de pana la 68 dB (Rw)
  • inaltimi de instalare de pana la 12 m
  • Grosime redusa a sistemului (min. 27,5 mm)
  • Spatii disponibile pentru trecerea traseelor de instalatii
  • Greutate redusa a sistemului (min 10,5 kg/mp)

Mai multe detalii gasiti pe https://www.siniat.ro/ro-ro/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 182 – iulie 2021, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/07/01/siniat-pereti-de-gips-carton-rezistenti-la-foc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.