«

»

TERAPLAST: Solutii romanesti de calitate, de la o companie cu traditie de 125 de ani

Share

Grupul TeraPlast este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor din Romania. Compania-mama a Grupului, TeraPlast SA, are o traditie de 125 de ani, timp in care s-a dezvoltat continuu, aducand in piata solutii inovatoare si produse fabricate la cele mai inalte standarde de calitate.

Portofoliul de Instalatii TeraPlast ofera solutii complete pentru instalatiile de canalizari exterioare, canalizari interioare, transport si distributie apa si gaze naturale, managementul apelor pluviale si protectie cabluri, ce utilizeaza tevi din PVC, PE si PP. Produsele sunt certificate conform standardelor si normelor in vigoare si sunt testate in laboratorul de incercari acreditat RENAR.

In 2021, TeraPlast investeste aproximativ 20 milioane de euro in cresterea cu 50% a capacitatilor de productie. Toate aceste investitii se traduc in cresterea productivitatii liniilor de productie existente, suplimentarea capacitatii de productie actuale prin achizitia de echipamente de ultima generatie, dar si construirea unei noi fabrici pentru sisteme din polietilena. Astfel, compania isi va mari gama si stocul de produse din portofoliu pentru a raspunde mai eficient si rapid cererii din piata.

Produsele TeraPlast sunt fabricate in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel, judetul Bistrita-Nasaud, iar activitatea de distributie se realizeaza prin centrele de distributie din Piatra Neamt, Brasov, Deva, Oradea si Chiajna.

Tevile si fitingurile pentru canalizari exterioare fabricate din PVC sau PE din portofoliul TeraPlast sunt potrivite pentru sistemele de canalizari exterioare gravitationale ingropate, supuse unor sarcini normale sau sarcini de lucru deosebite. Portofoliul acopera cu succes atat retele de canalizare exterioare pentru ape menajere, cat si pentru ape pluviale, cu aplicabilitate in infrastructura si constructii rezidentiale, agricultura si industrie.

Durata estimata de viata a sistemului PVC-U este de minimum 50 de ani. Sistemul de canalizari exterioare din PVC-U oferit de TeraPlast este un sistem complet si variat, ce cuprinde atat tevi realizate in varianta multistrat, conform standardelor SR EN 1401, SR EN 13476-1,2 si SF 36/2017 cat si in varianta compact, conform SR EN 1401-1.

Sistemul livrat de TeraPlast include si fitinguri si alte subansamble necesare in realizarea instalatiei. Solutiile propuse de TeraPlast prin utilizarea de camine vizitare din polietilena multi-element sau monobloc sunt o alternativa caminelor din beton, capabila sa asigure o etanseitate mult mai buna a retelei de canalizare ca urmare a imbinarilor etanse intre acestea si tevile din materiale plastice.

Durata de viata estimata a acestor tipuri de camine este de 50 de ani, durata de viata similara cu cea a tevilor din PVC. Toate aceste caracteristici aduc numeroase avantaje companiilor ce exploateaza retelele de canalizare si beneficiarilor acestora, prin economiile pe care le pot realiza.

Sistemul pentru transport si distributie apa din polietilena (PE) din portofoliul TeraPlast este caracterizat de performanta si durabilitate. Acesta este potrivit pentru: retele de distributie a apei potabile pentru consumatori casnici si industriali, retele de irigatii si gospodarirea apelor, dar poate fi folosit si pentru transportul unor lichide alimentare sau industriale.

Sistemul TeraPlast este in concordanta cu standardele internationale referitoare la transportul apei potabile prin tevi din material plastic si asigura facilitati ridicate in ceea ce priveste transportul, depozitarea si manevrarea.

Durata de viata este apreciata la minimum 50 de ani in cazul respectarii conditiilor de presiune si temperatura precum si a tehnologiei de punere in opera. In cazul tevilor PE 100-RC, durata de viata este de pana la 100 ani. TeraPlast a obtinut pentru produsele din portofoliul sau cea mai exigenta certificare din Europa, certificarea PAS 1075.

Intreg portofoliul TeraPlast si informatii suplimentare despre sistemele pentru instalatii sunt disponibile pe site-ul companiei: www.teraplast.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 183 – august 2021, pag. 25

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/08/01/teraplast-solutii-romanesti-de-calitate-de-la-o-companie-cu-traditie-de-125-de-ani/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.