«

»

ALUPROF ALUMINIUM SYSTEMS: Protejezi mediul? Alege ferestrele de aluminiu ALUPROF

Share

Un apartament sau o casa cu un grad ridicat de izolare si care foloseste surse regenerabile de energie reprezinta in prezent investitia cu cel mai mare nivel de economisire din piata primara si secundara. La achizitia unui imobil merita sa acordam atentie aspectelor de baza – materialele si solutiile folosite. Incepem verificarea de la „fereastra spre lume” propriu-zisa. Persoanele care protejeaza mediul ar trebui sa se intereseze in primul rand cu privire la materiile prime din care aceasta este realizata.

 

Oamenii doresc sa locuiasca eficient energetic, adica ecologic

Cumpararea unui apartament si chiar finisarea acestuia nu reprezinta un proces rapid si simplu in general, si cu atat mai putin este asa pentru persoanele care amenajeaza o locuinta in care intentioneaza sa-si petreaca restul vietii sau pentru cele care au in plan sa il inchirieze pe termen lung. Cele mai noi rapoarte si trenduri arata o constientizare tot mai mare la cumparare a tuturor. Odata cu cresterea preturilor, asteptarile fata de dezvoltatori sunt tot mai ridicate si in ce priveste protectia mediului. De ce? Deoarece sunt legate de eficienta energetica a imobilului si implicit permit reducerea costurilor de utilizare.

Conform raportului publicat de site-ul polonez Otodom.pl, in 2020, 88% dintre persoanele aflate in cautarea unei locuinte pe piata primara au considerat ca solutiile ecologice in constructii sunt aspecte importante la luarea deciziei de cumparare. Au fost apreciate in special panourile fotovoltaice, sistemele de incalzire care folosesc surse regenerabile de energie si o amplasare eficienta energetic a cladirii. In acest ultim caz, pe langa proiect, corpul constructiei si aspectele mentionate mai sus, deosebit de important este nivelul de izolatie termica, adica cea mai buna incalzire si etanseitatea usilor si ferestrelor.

 

Aluminiul – materia prima prietenoasa cu mediul

Constructiile ecologice inseamna inainte de toate alegeri inteligente. Cand decidem cumpararea unei locuinte intr-o „investitie verde”, sustinem totodata cele mai bune practici si materiale de constructii folosite in fiecare etapa de realizare a constructiei. De aceea, atunci cand luam o decizie de viata atat de importanta, merita sa acordam atentie materialelor utilizate de dezvoltator.

Unul dintre cele mai apreciate materiale este aluminiul. Acesta se obtine prin reducerea impuritatilor din minereurile de bauxita si dezoxidare. Avand in vedere greutatea sa foarte redusa, accesibilitatea prelucrarii, usurinta unei noi prelucrari si rezistenta la coroziune, este unul dintre cele mai ecologice agregate din lume. Supus reciclarii, nu isi pierde proprietatile unice, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat practic la nesfarsit.

 

Ferestre pentru multi ani – solutiile de aluminiu ALUPROF

La prima vedere, in ciuda „atractiei eco”, ferestrele de aluminiu nu sunt prima alegere pentru multi cumparatori de locuinte. Acest lucru rezulta din convingerea referitoare la pretul ridicat al acestora. Insa se uita ca, in comparatie cu solutiile traditionale, cele pe baza de aluminiu sunt o investitie mai sigura pentru mai multi ani, datorita proprietatilor lor. Ferestrele din aluminiu se caracterizeaza printr-o durabilitate mai mare si o rezistenta sporita la conditiile meteorologice, comparativ cu cele din lemn sau PVC.

In aceasta sfera, gama de solutii cu cel mai inalt grad pro-ecologie si inovatie se regaseste in portofoliul firmei ALUPROF. Producatorul polonez de tamplarie din aluminiu si unul dintre liderii solutiilor de acest tip din Europa garanteaza, prin oferta sa, sistemele de ferestre si usi pe baza carora ia nastere tamplaria cu structura usoara, spectaculoasa, pregatita cu utilizarea celor mai moderne tehnologii, concomitent cu atentia deosebita la detalii si la estetica. Merita sa luati in considerare, printre altele, sistemul de ferestre si usi MB-104 PASSIVE cu cel mai ridicat grad de izolatie termica si fonica si de etanseitate la apa si aer, dedicat constructiilor eficiente energetic. O solutie in care merita sa investiti este de asemenea sistemul de ferestre MB-79N, elaborat conform standardelor actualizate ale Normativelor Europene. Aceasta este o noutate, care asigura utilizatorului o calitate ridicata cu nivelul optim al costurilor.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 184 – septembrie 2021, pag. 58

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/09/01/aluprof-aluminium-systems-protejezi-mediul-alege-ferestrele-de-aluminiu-aluprof/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.