«

»

CONSITRANS: Profesionalism, responsabilitate, angajament, pasiune, sau cum poti deveni lider de piata in segmentul in care activezi

Share

Istoria noastra a inceput in anul 1991, prin viziunea unui om care a dorit sa lase in urma sa o poveste de succes, materializata prin lucrari care sa dainuie in timp.

Tinta: infrastructura de transport in Romania.

Motivatia: dezvoltarea infrastructurii de transport genereaza dezvoltare in toate domeniile, inclusiv sociale. In scurt timp, CONSITRANS s.r.l. a ajuns lider de piata in proiectare, consultanta si supervizare lucrari, si dupa 30 ani de existenta se mentine in aceeasi pozitie.

Reteta succesului: oamenii de valoare. Intre timp, s-au alaturat oameni de inalta tinuta profesionala, care au aderat la ideea de a cladi prin profesionalism, responsabilitate, angajament si pasiune. Oameni deschisi la nou si cu dorinta de a-si imbunatati continuu performantele.

 

Astfel se explica de ce CONSITRANS s.r.l., in domeniul infrastructurii rutiere, in momentul de fata, are in proiectare cele mai importante si provocatoare contracte de autostrazi din Romania, dintre care as mentiona:

 • Autostrada Ploiesti – Brasov (atat de asteptata) in faza de Studiu de Fezabilitate, Documentatie tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, Proiect Tehnic de executie;
 • Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni in faza de Studiu de Fezabilitate, Documentatie tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, Proiect Tehnic de executie;
 • Drumul de mare viteza (Autostrada) Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau in faza de Studiu de Fezabilitate, Documentatie tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, Proiect Tehnic de executie;
 • Drumul expres Arad – Oradea in faza de Studiu de Fezabilitate, Documentatie tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, Proiect Tehnic de executie.

 

Totul incepe cu o planificare facuta, la CONSITRANS s.r.l., in cele mai mici amanunte.

Planificarea presupune informarea si cunoasterea tuturor detaliilor proiectului ce urmeaza a fi elaborat, cunoasterea resurselor necesare si disponibile, productivitati si riscuri, dimensionarea duratelor de realizare a activitatilor si subactivitatilor in functie de cerinte, resurse si productivitati, cunoasterea conditionarilor si relationarii intre activitati si subactivitati.

O planificare judicioasa in cadrul unui grafic Gantt presupune luarea in considerare a trei scenarii: optimist, realist si pesimist. Forma finala trebuie sa dea siguranta indeplinirii sarcinilor in termenii planificati fara a fi afectat drumul critic.

Alocarea resurselor in graficul de timp planificat conduce la stabilirea costurilor si in final la stabilirea pretului corect.

Dar, in pregatirea unui proiect, nu numai planificarea este importanta: sa nu-i uitam pe oamenii din umbra, care, cu profesionalism si pasiune, pregatesc documentatiile si au un aport deosebit la obtinerea contractelor, Directorul Departamentului Marketing, dl Calin Cristescu, si dna Radita Gazdaru, coordonatorul biroului care intocmeste propunerile tehnice. Tin sa-i mentionez deoarece, desi nu sunt vizibili, angajamentul, responsabilitatea si pasiunea cu care lucreaza sunt definitorii pentru succesele obtinute.

Activitatea de pregatire a documentelor pentru licitatiile publice se incheie odata cu semnarea contractelor.

Etapa urmatoare semnarii contractelor, practicata in CONSITRANS s.r.l. si fiind importanta in derularea cu succes a proiectelor, este etapa de management si monitorizare.

Cunoasterea in fiecare moment a progresului realizat pe fiecare activitate si subactivitate functie de planificarea initiala previne eventuale intarzieri cat si generarea de costuri suplimentare neplanificate.

Monitorizarea se face profesionist, in baza graficelor Gantt elaborate initial si reprezinta totodata un instrument de autoperfectionare in elaborarea acestora.

Un alt instrument folosit deja in CONSITRANS s.r.l., instrument care face ca firma sa fie competitiva in nisa in care actioneaza, este implementarea metodei productive pe baza de modele, Building Information Modeling (BIM), care creste valoarea, eficienta si gradul de transparenta al proiectelor.

 

Acesta ofera avantaje decisive pentru proiectele de construire:

 • Productivitate crescuta, marje de profit imbunatatite;
 • Calitate ridicata, erori de proiectare mai putine;
 • Siguranta mai mare a planificarii, termenelor si cheltuielilor;
 • Competitivitate ridicata;
 • Competente extinse de planificare, clienti multumiti;
 • Transparenta si control al procesului de planificare;
 • Mai mult timp, nivel redus de stres.

 

Autor:
ing. Mircea Georgescu – CONSITRANS SRL

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 184 – septembrie 2021, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/09/01/consitrans-profesionalism-responsabilitate-angajament-pasiune-sau-cum-poti-deveni-lider-de-piata-in-segmentul-in-care-activezi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.