«

»

Ne-a parasit, la 86 de ani, bunul nostru coleg Ciprian Enache

Share

Din cei 86 de ani de viata (pe care i-ar fi implinit pe 21 noiembrie), peste 50 Ciprian Enache i-a dedicat activitatii in presa, scrisa sau audiovizuala, unde s-a dovedit unul dintre cei mai buni ziaristi cu specialitate economica din Romania.

Dupa absolvirea, in 1966, a Academiei de Stiinte Economice, Ciprian Enache a lucrat aproximativ un an la Radiodifuziunea Romana dupa care s-a transferat la Televiziunea Romana.

Ciprian Enache a lucrat in Televiziunea Romana peste 30 de ani. O perioada in care a realizat cateva sute de editii pentru emisiuni cu tematica economica. Iata cateva dintre ele: Actualitatea Economica, Stop Cadru, Panoramic Economic, Reflector, 52 de initiative in 52 de saptamani, Viata economica a Capitalei, Judetele tarii pe coordonatele dezvoltarii, 23 de milioane s.a.

De mentionat ca pe parcursul celor 30 de ani de activitate in TVR Ciprian Enache a avut si functii de conducere: a fost sef de sectie apoi secretar general de redactie iar intre 1994 si 1996 a fost director adjunct al Departamentului Emisiunilor Economico-Sociale.

Dupa pensionare Ciprian Enache a coordonat, in calitate de redactor-sef, timp de aproape 20 de ani, editarea a doua publicatii de specialitate consacrate unuia dintre cele mai importante domenii ale economiei: constructiile. Cele doua publicatii sunt: “Constructii civile si industriale” si “Revista Constructiilor”. In ele, Ciprian Enache a scris peste 200 de editoriale apreciate de multi cititori.

In intreaga sa viata si activitate Ciprian a fost calauzit de doua principii mai rare astazi: “cinste” si “corectitudine” pe care a incercat sa le insufle si colegilor si colaboratorilor sai.

In ultima perioada problemele de sanatate l-au impiedicat sa mai participe la editarea publicatiei noastre.

Iar acum, Dumnezeu l-a luat definitiv dintre noi.

Dumnezeu sa te aiba in paza, draga Ciprian!

Redactia Revistei Constructiilor

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/09/01/ne-a-parasit-la-86-de-ani-bunul-nostru-coleg-ciprian-enache/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.