«

»

STARCKROM TEHNOLOGII: Decizii mai bune care pot salva vieti. Solutia completa pentru cresterea sigurantei circulatiei in conditiile pastrarii mobilitatii si fluentei traficului

Share

Intelegerea consecintelor conditiilor meteorologice asupra infrastructurii de transport, in special pe perioada iernii, poate duce la scaderea numarului de accidente cu victime prin luarea in timp util a celor mai bune decizii de interventie, maximizand totodata mobilitatea si fluenta traficului.

Producatorul finlandez Vaisala ofera de peste 30 de ani sisteme si servicii complete in domeniul meteorologiei rutiere: consultanta privind planificarea retelei, selectia optima a amplasamentelor sistemelor fixe de masurare prin profilare termica, servicii de instalare si intretinere. Valorile masurate si cele prognozate sunt integrate in interfata unui sistem de suport decizional al carui produs final este informatia actionabila de maxima acuratete.

Statiile meteo Vaisala RWS200 sunt proiectate pentru viitorul sistemelor rutiere si ITS oferind – pentru locatia de amplasare – situatia parametrilor caii de rulare, a celor atmosferici, de trafic si nu in ultimul rand de poluare si mediu. Cu o durata de viata demonstrata de peste 20 de ani, designul modular si flexibil al acestora permite upgrade-ul hardware si software pe masura dezvoltarii de noi functii sau a integrarii de noi senzori.

Sistemele mobile Vaisala MD30 asigura continuitatea spatiala a datelor, acoperind segmentele de drum dintre statiile fixe. Acestea masoara si transmit continuu in timp real starea suprafetei si coeficientul de frecare, temperatura aerului si a carosabilului, umezeala relativa si punctul de roua, putand fi montate pe vehiculele de interventie – caz in care ofera personalului informatia necesara aplicarii cu eficienta maxima a tratamentelor.

Feedback-ul continuu de la utilizatorii celor peste 7.000 de sisteme meteo rutiere livrate de Vaisala pe plan mondial a dus la dezvoltarea celei mai recente aplicatii de suport decizional – Vaisala WxHorizon – care reuneste intr-o singura interfata valorile masurate de statiile fixe si de senzorii mobili cu prognozele meteorologice specifice retelei rutiere a beneficiarului, oferind in final cele mai bune recomandari privind prioritizarea, momentul si locul de aplicare a interventiilor, cu randament maxim si impact minim asupra mediului.

 

Solicitati detalii suplimentare referitoare la solutiile meteorologice rutiere partenerului din Romania al firmei Vaisala – Starckrom Tehnologii.

 

Contact:
Starckrom Tehnologii S.R.L.
Tel: 021 260 2014 | Fax: 021 260 2017
E-mail: office@starckrom.com
https://www.starckrom.com

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 184 – septembrie 2021, pag. 23

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/09/01/starckrom-tehnologii-decizii-mai-bune-care-pot-salva-vieti-solutia-completa-pentru-cresterea-sigurantei-circulatiei-in-conditiile-pastrarii-mobilitatii-si-fluentei-traficului/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.