«

»

TERAPLAST: Excelenta in piata prin inovare, calitate si diversitate

Share

Putine companii se pot mandri cu o traditie de 125 ani. in aceasta perioada, TeraPlast a trecut prin doua razboaie mondiale, doua crize economice majore, nenumarate crize mai mici si doua pandemii. Compania a performat atat in vremea Imperiului Austro-Ungar, cat si in Romania interbelica. A depasit cu succes atat perioada comunista, cat si perioada tulbure a tranzitiei la economia de piata. TeraPlast s-a adaptat, a inovat si a evoluat spre ceea ce este azi. Desi nu avea un obiectiv in asta, isi dovedeste rezilienta de 125 de ani.

In 1896, in Bistrita, mesterul sas Schuster Walter deschidea un atelier de prelucrare a placilor ceramice. De fapt, punea bazele unei traditii care se intinde pana in zilele noastre. Aceasta a trecut testul timpului si a pastrat intacte valorile care reprezinta si astazi Grupul TeraPlast, care au ajuns parte din ADN-ul grupului: lucrul bine facut, spirit antreprenorial, principii solide, adaptare si determinare.

Atelierul din 1896 s-a metamorfozat. A devenit Fabrica de sobe si produse cheramice, apoi Fabrica de teracota. A functionat ca sectie a Sanex Cluj, a fost integrata in intreprinderea de Materiale de Constructii Bistrita (IMC) si ulterior divizata pentru a forma compania TeraPlast alaturi de sectia de prelucrare a maselor plastice din cadrul IMC Bistrita.

Productia de teracota s-a oprit, pentru ca nu mai este un produs care sa se incadreze in modelul de business al grupului, insa, pe cat de lunga e calea intre lut si polietilena, pe atat de fireasca a fost pentru TeraPlast evolutia. Firul rosu al celor 125 de ani este un mix de expertiza, traditie industriala si amprenta geografica. Atelierul din 1896 era local. TeraPlast e azi un jucator regional de anvergura.

Evolutia le-a fost fireasca. Sa se transforme sta in natura lor. Expertiza, determinarea si lectiile invatate de-a lungul timpului sunt pilonii fundatiei pe care Grupul TeraPlast construieste. Cercetarea si inovarea sunt motoarele evolutiei sale, din laborator si pana pe linia de productie, de pe teren si pana in abstractul foilor de calcul.

 

TeraPlast este astazi unul dintre liderii pietei de instalatii din Romania

Portofoliul sau de produse ofera solutii complete pentru lucrarile de apa-canal, drenaj si managementul apelor pluviale, protectie cabluri electrice. Toate produsele corespund celor mai inalte standarde internationale, iar echipa TeraPlast ofera consultanta tehnica specializata pentru a se asigura ca partenerii companiei beneficiaza de cea mai buna oferta pentru fiecare proiect.

 

Consulta portofoliul de produse si intra in legatura cu echipa TeraPlast accesand site-ul www.teraplast.ro sau apeland 0741.019.019.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 184 – septembrie 2021, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/09/01/teraplast-excelenta-in-piata-prin-inovare-calitate-si-diversitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.