«

»

CEMIX Romania: Un dialog despre produsele pentru repararea betoanelor

Share

Arhitect:
Buna ziua, domnule Levi. De ce ati ales produsele de reparatii beton de la CEMIX Romania?

Constructor:
Buna ziua, doamna Silvia. Am mai lucrat cu aceste produse, lucrarile au fost de buna calitate si au iesit bine, am clienti multumiti si de aceea continui utilizarea lor in toate situatiile (majore), acolo unde produsele obisnuite nu au rezultate pe masura asteptarilor.

Arhitect:
Pe ce baza alegeti o solutie, si mai ales acum, la repararea intradosului balconului la care lucrati aici?

Constructor:
Utilizez produse CEMIX in mod constant de peste 15 ani si sa stiti ca au in „fata” („spate”) o echipa de tehnicieni foarte buni, ii solicit si primesc de la ei solutii diverse, adaptate problemei din santier si, mai mult, au la fabrica specialisti (chimisti) care imbunatatesc permanent produsele, fac cercetare si de cateva ori eu personal mi-am dat parerea referitor la cum se lucreaza produsele si unde si cum se pot imbunatati.
Va dau un exemplu. La proiectul acesta folosesc Kontakt CT, o amorsa, si CT-Max T, un produs specializat pentru reparatii beton.
Vedeti cum s-a stricat intradosul din cauza apei, cum se vede armatura (structura) de fier, oxidata, cum au cazut bucatile acestea de beton?
Un mester aplica o tencuiala care tine maximum doi-trei ani. Eu curat betonul care se desprinde, curat rugina si fierul beton, apoi aplic amorsa. Aceasta amorsa impiedica fierul beton sa mai oxideze – sau, cum se spune uzual, sa mai rugineasca.
Apoi imediat, pe ud (crud), repar aplicand mortarul CT-Max T care se ususca si se intareste impreuna cu amorsa, facand corp comun. Produsul are si fibre in componenta si ca atare stiu ca nu fisureaza si am o reparatie durabila si sanatoasa. 

Arhitect:
Pentru un proiectant implicat intr-un proiect de reparatii, ce sfat aveti, legat de acest gen de produse?

Constructor:
Cu CT-Max, CT-Max T, CT Fix si CT Mix se pot face tot felul de reparatii beton, intradosurile de scari, tavane, coloane, reparatii de tip structural, scari exterioare sau fatade din beton, garduri, trotuare etc.

Arhitect:
Atunci hai sa-l intrebam pe beneficiar cat il costa aceasta reparatie.

Beneficiar:
Sa stiti ca de zece ani ma lupt cu aceste reparatii, pe care le-am facut singur cu tot felul de solutii de la prieteni sau citite de pe net. Acum am constatat ca, facand multe interventii, m-au costat multi bani. Un sac din acesta de CT-Max T ma costa dublu fata de o tencuiala (oarecare) obisnuita, adica este accesibil si in plus am vazut ca rezolva multe probleme.

Arhitect:
Interesant. O sa iau legatura cu cativa colegi de-ai mei si le vom solicita celor de la CEMIX o prezentare, sa aflam si noi detalii (cat mai multe) despre aceste produse. Dar unde ii gasim?

Constructor:
Accesati www.cemix.ro.
Acolo gasiti toate informatiile de care aveti nevoie: fisa tehnica, fisa de securitate si declaratia de conformitate. Reprezentantii lor comerciali va vor ajuta imediat.

Arhitect:
Am inteles. Atunci multumim CEMIX si tuturor celor care fac aceste lucruri posibile.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 185 – octombrie 2021, pag. 25

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/10/01/cemix-profesionistii-mortarelor-un-dialog-despre-produsele-pentru-repararea-betoanelor/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.