«

»

ISOVER Saint Gobain: Sistem ETICS cu vata minerala bazaltica ISOVER PROFI FASSADE THERM

Share

Incalzirea cladirilor se realizeaza, in cele mai multe cazuri, prin consumul unei forme de energie (gaz natural, combustibili solizi, electricitate etc.) care genereaza costuri ridicate pentru locatarii unei cladiri. Mai mult decat atat, in procesele de conversie a caldurii acestor forme de energie primara, in atmosfera se elibereaza cantitati mari de CO2, care accentueaza fenomenul de incalzire globala.

Cantitatea de energie consumata pentru incalzire depinde, printre altele, de pierderile de caldura ale elementelor constructive care separa spatiul locuit de mediul exterior.

Pentru mentinerea confortului termic, in sezonul rece, o cladire locuita din Romania trebuie sa fie incalzita cel putin 180 de zile pe an si racita alte cateva zeci de zile, astfel incat sa se asigure o temperatura interioara optima.

Cel mai simplu mod de reducere a consumului de energie consta in utilizarea unei solutii de izolare termica ce imbunatateste eficienta energetica.

Recomandarea Saint-Gobain este ca, in orice cladire incalzita, peretii exteriori sa aiba o rezistenta termica corectata de minimum 4 m2*K/W.

 

Solutia ISOVER PROFI FASSADE THERM, un sistem ETICS pe baza de vata minerala, ofera urmatoarele valori estimate ale parametrului Rezistenta termica corectata:

  • PENTRU CASE/CLADIRI STANDARD

* R’ = 4 m2*K/W, la o grosime de 120 mm a stratului de vata minerala bazaltica Isover Profi Fassade, pe suport din caramida cu goluri sau BCA cu grosimea de 250 mm

* R’ = 4 m2*K/W, la o grosime de 150 mm a stratului de vata minerala bazaltica Isover Profi Fassade, pe suport din caramida plina sau beton cu grosimea de 250 mm

  • PENTRU CASE/CLADIRI nZEB – CU CONSUM APROAPE ZERO DE ENERGIE

* R’ = 7 m2*K/W, la o grosime de 250 mm a stratului de vata minerala bazaltica Isover Profi Fassade, pe suport din caramida cu goluri sau BCA cu grosimea de 250 mm

 

Solutia ISOVER PROFI FASSADE THERM ofera si o izolare acustica superioara – Indice de atenuare a zgomotului aerian Rw = 53 dB.

DE CE UN SISTEM ETICS CU VATA MINERALA?

  • Contribuie la cresterea eficientei energetice a cladirii (sistem perfect compatibil cu cladirile nZEB)
  • Izolare fonica performanta
  • Siguranta la incendiu – material incombustibil
  • Stabilitate in timp a proprietatilor – risc redus de aparitie a fisurilor in stratul de tencuiala decorativa

 

Solutia ISOVER PROFI FASSADE THERM contine toate produsele si accesoriile necesare unui sistem ETICS si garanteaza obtinerea unei izolari termice si fonice superioare pentru peretii exteriori, asigurand si o foarte buna siguranta la incendiu.

 

Accesati www.isover.ro pentru mai multe informatii.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 185 – octombrie 2021, pag. 27

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/10/01/isover-sistem-etics-cu-vata-minerala-bazaltica-isover-profi-fassade-therm/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.