«

»

TOP GEOCART: LEICA BLK ARC si BLK2FLY – acum in Romania

Share

TOP GEOCART anunta introducerea pe piata din Romania a modelelor Leica BLK ARC si Leica BLK2FLY, cele mai noi modele din seria BLK, cunoscuta pentru viteza, portabilitate si mobilitate, cu solutii de cartografiere si captare a datelor mobile complet autonome. Solutiile autonome de captare a realitatii sunt cele mai noi inovatii din portofoliul complet de senzori de captare a realitatii digitale, usor de utilizat, de la Hexagon, prin Leica Geosystems.

Leica BLK ARC este un senzor de scanare laser conceput special pentru a imbunatati navigarea autonoma a robotilor si a altor platforme de transport in scopul realizarii scanarii laser mobile complet autonome. Combinand viteza, acuratetea si versatilitatea sa cu robotica, BLK ARC raspunde cererii tot mai mari de solutii autonome care pot capta in siguranta si in mod repetat nori de puncte 3D precise si imagini panoramice ale mediilor in schimbare, cu o interventie minima a utilizatorului.

Leica BLK2FLY este primul senzor de scanare laser cu zbor autonom si complet integrat din lume. Cu cateva atingeri simple pe o tableta, utilizatorii pot scana rapid si usor structurile si mediile care impun provocari de acces, cu precizie si in intregime din aer. Scanarea aeriana ofera informatii de valoare in mai multe aplicatii din constructii si masuratori terestre care au nevoie de date exacte ale zonelor inaccesibile sau greu accesibile (de exemplu, fatade, acoperisuri), asigurand captarea completa a caracteristicilor si dimensiunilor exterioare ale unei structuri.

BLK ARC si BLK2FLY se conecteaza direct la platforma de vizualizare bazata pe cloud Hexagon, HxDR, unde incarcarea imediata a datelor de pe teren, procesarea in cloud activata de AI si stocarea datelor captate permit livrarea instantanee a unei realitati digitale inteligente construite special, catre oricine are nevoie de ea.

BLK2FLY introduce urmatoarea generatie de siguranta a zborului, cu evitarea autonoma avansata a obstacolelor. Folosirea impreuna de senzori LiDAR, radar, camere foto  si GNSS asigura trasee de zbor optime si sigure. Utilizatorii pot combina perfect date de la BLK2FLY cu scanari interioare ale cladirilor si structurilor captate cu Leica BLK2GO, scanerul 3D portabil Leica Geosystems. Norii de puncte 3D rezultati sunt esentiali pentru construirea proceselor de modelare a informatiilor (BIM), inclusiv pentru documentarea conditiilor santierului.

TOP GEOCART vine in intampinarea nevoilor profesionistilor din constructii si masuratori terestre, prin solutiile si echipamentele oferite de gama BLK, a producatorului elvetian Leica Geosystems.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 185 – octombrie 2021, pag. 60

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/10/01/leica-blk-arc-si-blk2fly-in-romania-prin-top-geocart/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.