«

»

ALUPROF ALUMINIUM SYSTEMS: MB-HARMONY OFFICE – noul sistem de compartimentare interioara ALUPROF cu parametri exceptionali

Share

Gama larga a sistemelor de aluminiu ALUPROF se imbogateste cu o noua categorie de produse. Producatorul apreciat in Europa si in lume pentru solutiile sale inovatoare lanseaza MB-Harmony Office – sisteme pentru construirea peretilor interiori de sticla in spatiile de birouri. Parametrii ridicati de izolatie fonica, caracterul usor si durabil al structurii si montajul comod sunt avantajele speciale ce definesc produsele acestei noi categorii.

 

Sistemul MB-Harmony Office este o solutie usor de prefabricat si rapid de montat pentru construirea peretilor interiori de sticla cu una sau doua foi de sticla. Ambele produse sunt unitare din punct de vedere vizual, astfel putand fi instalate in acelasi spatiu al obiectivului, garantand – pe langa parametrii excelenti – un aspect coerent al finisajului, avand un impact pozitiv asupra sentimentului de ordine si armonie in interioarele proiectate.

Design modern al structurii usoare si parametri excelenti

Varianta de baza a noului sistem MB-Harmony ajuta la construirea peretilor interiori de sticla cu un singur geam in spatiile de birouri. Este potrivita chiar si in interioarele cu cerinte acustice ridicate (Rw max 39 dB / RA1 max 38 dB). O completare a acestei solutii este MB-Harmony DUO, care se diferentiaza printr-un strat suplimentar de vitrare. Peretele interior cu doua foi de sticla ofera o si mai buna izolatie fonica (Rw max 48 dB / RA1 max 46 dB), astfel MB-Harmony DUO asigura silentionzitatea perfecta si confortul muncii in locurile cu cerinte acustice ridicate, si in special acolo unde este necesara garantarea sigurantei discutiilor purtate. Structura sistemelor permite imbinarea cu sticla laminata, laminata in versiunea acustica si calita in intervalul de grosime 10 – 12 mm.

Montaj usor, utilizare durabila

Conceptul care a condus la aparitia MB-Harmony Office a fost elaborarea unor solutii usor de fabricat si care sa poata fi montate rapid. Intregul sistem este bazat pe doar cateva elemente esentiale, fiind redus la minimum numarul tuturor racordurilor si accesoriilor. Geometria simetrica a profilelor faciliteaza determinarea liniilor de montaj, iar masurarea spatiului de constructie se bazeaza doar pe cateva puncte. Demn de apreciat este si faptul ca materialul poate fi pregatit direct pe santier, iar cele mai multe lucrari se pot desfasura cu ajutorul unui fierastrau portabil si al unei bormasini, fara a fi nevoie de prelucrari complicate.

Sistemul este caracterizat de o stabilitate si durabilitate ridicata cu usurimea simultana a structurii profilelor, care sunt montate direct pe baza. Latimea vizibila a acestora este de doar 31 mm. MB-Harmony Office se caracterizeaza de asemenea prin sistemul intuitiv de amplasare a geamurilor cu noile inserturi modulare de vitrificare, tocul universal, potrivit pentru toate tipurile de usi, feronerie dedicata de la producatori de top europeni si contraplaca proprie care permite pozitionarea cu precizie a balamalelor. Noutatea pentru sistemul ALUPROF este reprezentata de utilizarea garniturilor de geam, introduse in profil inca dinaintea montajului acestuia si nu ca pana acum, dupa asezarea geamului.

Configuratia specifica a profilelor elimina necesitatea utilizarii liantilor de finisare din acril, dupa incheierea construirii peretelui.

Inaltimea vitrarii in cazul ambelor produse este 3.200-3.600 mm, in functie de tipul sticlei. Variantele posibile de finisaj ale profilelor sunt: anodizat, culori din gama de culori RAL si din paleta ADEC in culoarea lemnului si betonului.

Atat parametrii acustici excelenti cat si stabilitatea structurii MB-Harmony Office au fost confirmate prin testele desfasurate in laboratorul de cercetare al Centrului de Cercetare Maritima Avansata (lider incontestabil in domeniul tehnologiei marine si al ingineriei mediului) din Gdańsk si la Institutul de Cercetare in Constructii din Varsovia.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 186 – noiembrie 2021, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/11/01/aluprof-aluminium-systems-mb-harmony-office-noul-sistem-de-compartimentare-interioara-aluprof-cu-parametri-exceptionali/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.