«

»

BAUDER: BauderKARAT Air+ pentru o mai buna calitate a aerului in oras

Share

Membrana bituminoasa cu o acoperire speciala de substante active pentru neutralizarea poluantilor. Poluantii din aer emisi de vehicule, avioane, nave si productia industriala depasesc valorile limita admise, in special in zonele metropolitane si in orasele mari. Un factor cheie poluant este grupul de oxizi de azot (NOx). Cu membrana bituminoasa de inalta calitate, recent dezvoltata, BauderKARAT Air+, oferim acoperisurilor plate o alta optiune pentru imbunatatirea calitatii aerului. 

Mai putin oxid de azot (NOx) in aer inseamna mai putina poluare a aerului, efecte pozitive pentru siste­mul respirator si pentru astmatici, reducerea riscului de cancer pulmonar si mai putin praf fin.

Pe langa aceste beneficii pentru oameni, exista benefi­cii si pentru recuperarea vietii animalelor si a mediului (in special a padurii deteriorate de ploi acide). Un „da” pentru BauderKARAT Air + este un „da” pentru propria sanatate si un angajament fata de animale si de mediu.

Beneficiile BauderKARAT Air+ 

  • Raspandeste mai putine noxe in aer
  • 100 m2 din aceasta membrana de bitum reduce poluarea anuala a unei masini (EURO 5 la 12.000 km anual)
  • Datorita substantelor active incorporate are efect imediat de la aplicare
  • Efectele pozitive raman aproape neschimbate chiar si dupa mai mult de 10 ani
  • Ideal pentru acoperisuri fotovoltaice multumita unei mai bune reflectii datorate ardeziei alb-gri

 

BauderKARAT Air+ Functia de purificare a aerului

Pasul 1 | Particule de oxid de azot (NOx)

Din cauza cresterii emisiilor din trafic si a productiei in­dustriale, in straturile de aer din jur se gasesc particule de oxid de azot (NOx). Un strat de substante active special dezvoltat si brevetat este aplicat pe ardezia BauderKARAT Air+. 

Pasul 2 | Procesul fotocatalitic

Impreuna cu lumina solara, panza acoperita incepe un proces fotocatalitic care transforma compusii chimici nocivi de oxid de azot in compusi inofensivi – poluantii sunt neutralizati.

Pasul 3 | Aer purificat

Nu exista reziduri daunatoare pe aceasta cale. Apa din astfel de acoperisuri poate fi, de asemenea, folosita pentru a uda plantele etc. Este important pentru acest proces ca panza sa ramana curata si ca ingredientul ac­tiv sa poata reactiona si cu soarele si cu aerul ambiant. De aceea, am facut membrana hidrofila si recomandam o panta minima de acoperis de 2%.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 168 – aprilie 2020, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/11/01/bauder-bauderkarat-air-pentru-o-mai-buna-calitate-a-aerului-in-oras/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.