In cei peste 29 de ani de la infiintare, pe langa principalele domenii de activitate – geodezia, topografia, cadastrul si sistemele informatice geografice -, Gauss prin seriozitatea si profesionalismul de care a dat dovada, si-a extins competenta si in alte domenii complementare precum: proiectarea instalatiilor in domeniul petrolier, proiectarea constructiilor civile si industriale, proiectarea de drumuri si poduri, proiectarea retelelor de telecomunicatii, executia lucrarilor de telecomunicatii, executia lucrarilor in domeniul petrolului si gazelor precum si servicii de antreprenoriat necesare obtinerii certificatelor de descarcare de sarcina arheologica.
Acum, in 2021, Gauss are o echipa formata din peste 220 de specialisti: ingineri geodezi, tehnicieni topografi, ingineri proiectanti, ingineri constructori, tehnicieni de diverse specializari, specialisti in IT dar si personal administrativ experimentat profesional. In acelasi timp, din punct de vedere tehnologic am evoluat si ne-am dezvoltat si pe partea de echipamente de ultima generatie: peste 150 de statii de lucru utilizand cea mai noua si performanta tehnologie in domeniu, notebook-uri, echipamente de scanare si imprimare, aparatura topografica, soft-uri topo, precum si mijloace de transport auto si diverse utilaje specifice constructiilor.
Gauss a fost si este implicata in numeroase proiecte importante. Clientii nostri spun foarte multe lucruri bune despre modul de realizare a proiectelor si despre capacitatea de lucru a angajatilor nostri. Printre acesti clienti se numara: OMV PETROM SA, Orange Romania, Telekom Romania, SNTGN Transgaz SA, Nabucco International, Compania Nationala de Transport Energie Electrica SC Transelectrica SA, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si nu in ultimul rand primariile unor orase importante din Romania: Timisoara, Caransebes, Alba Iulia, Resita sau Baile Herculane.
Cele mai recente proiecte in derulare cu care ne mandrim presupun:
- servicii de autorizare lucrari, obtinerea avizului tehnic de racordare, obtinerea contractelor de acces si asistenta tehnica din partea proiectantului privind realizarea obiectivelor de investitii de telecomunicatii in 450 de locatii impartite in retele fixe si mobile;
- lucrari de executie avand ca scop rerutarea conductelor de amestec aflate in apropierea locuintelor din localitatea Bustuchin, in vederea respectarii distantei de siguranta fata de cladiri. Proiectul se refera la punerea in siguranta a conductelor de amestec provenite de la sonde aflate in zona intravilanului Bustuchin prin construirea a noi conducte din otel carbon. Prin noul traseu se vor respecta distantele de siguranta. Activitatile principale ale proiectului sunt: lucrari de sudura, lucrari de foraj orizontal, montare conducta, probe de presiune, lucrari electrice si automatizare, cuplarea conductei si punerea in functiune;
- proiectarea, executia si punerea in functiune a retelei de fibra optica de tip FTTx si „longhaul” dar si a site-urilor de telecomunicatii fixe si mobile. Demn de mentionat este, de asemenea, si faptul ca acest proiect vizeaza proiectarea si executia de obiective/sisteme integrate, de exemplu sisteme de alimentare cu panouri solare, site-uri tehnice pentru diverse destinatii, containere speciale pentru telecomunicatii etc.
Gauss detine urmatoarele certificari: ANCPI, AACR, ANIF, ANRE, Sistemele de Management SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001, SR EN ISO 18001, SR EN ISO 27001. Nu in ultimul rand, compania a ajuns si la performanta de a fi furnizor de servicii NATO.
In urma celor 29 de ani de activitate continua, Gauss ramane cea mai mare firma de cadastru din Romania, iar pe baza colaborarilor a reusit sa obtina performanta de a se clasa pe primul loc in topul firmelor de succes din domeniu. Acum, Gauss este un reper important in domeniul topografiei si al cadastrului din Romania, si pe drumul de a „exporta” expertiza sa si in alte state europene.
Autor:
Mircea Stoian – administrator GAUSS
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 186 – noiembrie 2021, pag. 30
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns