«

»

HIDRO CONSTRUCT: Piloti forati si foraje de mica si medie adancime

Share

Despre noi

Istoricul de peste 26 de ani al societatii Hidro Construct, de la infiintarea in anul 1995 pana in prezent, este marcat in mod constant de doua misiuni fundamentale: atingerea asteptarilor exigente ale beneficiarilor sai si dezvoltarea capacitatilor tehnice si umane proprii.

Aceste eforturi permanente s-au tradus, de-a lungul anilor, in realizarea a numeroase proiecte si lucrari, crearea unui parc tehnic solid si consolidarea unei echipe specializate. A devenit astfel posibila o dezvoltare naturala a societatii, aceasta putand acoperi o arie mai cuprinzatoare de nevoi din piata si migrand treptat catre zona Constanta, ca principal punct de lucru si cartier general, pastrand si intarind capacitatea de a livra servicii pe intreg teritoriul tarii, dincolo de provocarile logistice sau geologice.

Anul 2020 a insemnat pentru Hidro Construct o echipa de 25 de angajati, parc tehnic sustinut de sase utilaje si accesorii specializate pentru foraj, utilaje auxiliare precum si echipamente pentru mentenanta.

 

Servicii

Pilotii forati se afla in centrul preocuparilor noastre ca principal serviciu din oferta Hidro Construct. In prezent, societatea ofera colaboratorilor o serie completa de servicii in domeniile forajelor speciale si geotehnicii. Aceste servicii includ:

  • Piloti forati cu tubaj recuperabil
  • Solutie completa de foraj in sistem FDP (Full Displacement Piles) – piloti FDP de 400-500 mm
  • Piloti forati sub protectie de noroi bentonitic
  • Piloti forati de consolidare
  • Verificare continuitate piloti prin carotaj sonic sau impedanta sonica
  • Spargere cap pilot cu diametrul de pana la 1.200 mm, cu un randament de pana la 40 buc./zi
  • Studii geotehnice

 

Portofoliu

Experienta care sta astazi la baza activitatii desfasurate de SC Hidro Construct s-a consolidat in peste doua decenii si este dovedita de portofoliul foarte variat de lucrari executate: piloti fundatie, piloti de incinta, piloti secanti si excavari pentru cladiri de pana la 5S+P+15; grinzi de ghidaj armate, piloti de fundare si piloti insurubati (pasarele pietonale Mamaia), consolidari terasiere, piloti tangenti, primele incinte secante executate la 7 metri sub nivelul apei lacului Siutghiol – solutie tehnica folosita in premiera in judetul Constanta – statiunea Mamaia.

Toate aceste lucrari insumeaza, in beneficiul colaboratorilor nostri, peste 300.000 de metri liniari forati de la infiintarea societatii, cu peste 30.000 metri liniari forati in anul 2019 si cu dorinta – implinita – de a depasi pragul de 35.000 de metri liniari in anul 2020.

 

Investitii

Intr-un domeniu preponderent tehnic si intr-un mediu concurential, SC Hidro Construct a fost mereu preocupata sa isi mentina si sa isi optimizeze capacitatile tehnice si de personal in sprijinul clientilor, astfel ca investitiile in parcul tehnic si in resursa umana au fost prioritare.

Orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor nostri a stat mereu la baza deciziilor de a investi. Aceste decizii au avut ca rezultat imbogatirea paletei de specificatii tehnice disponibile (adancimi, diametre piloti etc.), adaugarea de tehnologii de foraj (FDP), optimizarea vitezei de executie a lucrarilor si optimizarea costurilor suportate de beneficiarii nostri.

In ce priveste angajatii SC Hidro Construct, acestia beneficiaza de training si coaching atat in interiorul organizatiei, cat si prin incurajarea si sustinerea participarii la programe de formare profesionala.

Dincolo de activitatea cotidiana a societatii, regasim interesul pentru networking si informare, dorinta de a ramane in contact cu noutatile domeniului.

Participarea la conferinte si ateliere, vizitarea targurilor internationale de nisa precum si contactul cu mediul academic, atat in Bucuresti, cat si in Constanta, se dovedesc pasi utili in efortul de a mentine SC Hidro Construct conectata cu cele mai noi tehnologii, studii si informatii.

Proiecte pe termen scurt

In ultima perioada am demarat doua ample proiecte care presupun realizarea, pentru primul proiect, a unei incinte secante cu piloti de 880 de milimetri, la o adancime de 22 metri si cu o excavatie la 16 metri; pentru cel de al doilea proiect se vor fora un numar de 500 de piloti, cu diametrul de 1.080 milimetri, la adancimea de 24 de metri. Pentru atingerea obiectivelor privitoare la aceste doua lucrari s-au introdus in productie foreza Delmag, model RH24/270, utilajul reprezentand una dintre cele mai recente investitii care completeaza si imbunatateste disponibilul tehnic al societatii.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/11/01/hidro-construct-piloti-forati-si-foraje-de-mica-si-medie-adancime/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.