«

»

INOVECO: Sisteme Tensar® pentru structuri de sprijin si culee de pod, cu blocheti modulari si geogrile uniaxiale – alegerea potrivita pentru proiectul dumneavoastra

Share

Inoveco Expert impreuna cu partenerul sau Tensar® va ofera o varietate larga de solutii economice si atractive pentru structurile de sprijin.

Exista mai multi parametri variabili care trebuie luati in considerare inainte de a lua decizia cu privire la sistemul adecvat care satisface nevoile proiectului dumneavoastra. Alegerea potrivita pentru fiecare proiect poate depinde de:

  • aspecte de ordin estetic;
  • durabilitate (durata de viata);
  • spatiu disponibil pentru constructie (unghi fatada);
  • considerente geotehnice (tip de teren);
  • limitare la un anumit buget.

Oricare ar fi caracteristicile proiectului, contactati-ne cu incredere deoarece noi va putem oferi o structura de sprijin Tensar® care se va adapta tuturor cerintelor dumneavoastra.

Sistemul TW1 de la Tensar® a fost dezvoltat pentru a oferi inginerilor, arhitectilor si constructorilor un pachet atractiv si economic in cadrul structurilor de sprijin din pamant armat.

Sistemul Tensar® TW1 are o reputatie dovedita la nivel mondial pentru calitatea in construirea structurilor de sprijin si a culeelor de pod, cu economii de pana la 50% in comparatie cu solutiile traditionale din beton armat. Acest sistem ofera o combinatie de blocuri de beton si geogrile de armare formand structuri durabile de sustinere. O conexiune extrem de eficienta se realizeaza intre bloc si geogrila, creand o structura de sprijin rezistenta si durabila.

Prin combinarea integritatii structurale cu functionalitatea si aspectul estetic, sistemul Tensar® TW1 infrunta orice provocare in situ. Alcatuit din blocuri speciale modulare TW1 in combinatie cu geogrile uniaxiale din polietilena de inalta densitate (PEID) si conectori din polietilena de inalta densitate speciali atasati in blocurile modulare, permite extinderea pe orizontala a geogrilei uniaxiale pentru armarea si consolidarea pamantului, transformand astfel intreaga structura intr-o masa solida de tip monolit. Conexiunea eficienta dintre fatada si geogrile este o caracteristica distincta a sistemului, creand o structura de sprijin unica, rezistenta si durabila, fara costuri de intretinere. Rezistenta conexiunii intre geogrila de armare si blochetul de fatada s-a dovedit a fi decisiva. Geometria caracteristica a blochetilor din beton permite crearea de curburi interne si externe.

In prezent, la nivel local, sistemele traditionale pentru proiectele civile majore sunt extrem de costisitoare prin necesitatea instalarii macaralelor in cazul panourilor sau folosirea unui material de umplutura de calitate dar mult mai scump.

In comparatie, sistemul TW1 este ridicat manual, dar este mult mai rentabil decat sistemele traditionale. De asemenea, este suficient un material de umplere de calitate inferioara, care este mai usor disponibil si mai putin costisitor.

Alte avantaje ale sistemului: toleranta la tasari difentiate; optimizarea utilizarii spatiului disponibil; rezistenta foarte buna la incarcarile din seism; posibilitatea utilizarii materialelor granulare locale sau reciclate; presiunea redusa pe reazem; necesita putina intretinere sau deloc; ofera reduceri semnificative ale emisiilor de carbon pe durata executiei, in comparatie cu structurile traditionale.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 186 – noiembrie 2021, pag. 32

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/11/01/inoveco-sisteme-tensar-pentru-structuri-de-sprijin-si-culee-de-pod-cu-blocheti-modulari-si-geogrile-uniaxiale-alegerea-potrivita-pentru-proiectul-dumneavoastra/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.