«

»

CARMEUSE: ViaCalco® – solutia sustenabila pentru tratarea pamanturilor

Share

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre sustenabilitate in strategia de dezvoltare a companiilor, despre abordarea problemei amprentei de carbon, mai ales in ceea ce priveste impactul general pe care il are compania asupra mediului inconjurator.

La Carmeuse, sustenabilitatea face parte din ADN-ul nostru de mult timp si ii subliniem importanta in mod continuu. Una dintre aplicatiile produselor noastre este tratarea pamanturilor.

Tratarea pamanturilor, utilizata in lucrari de infrastructura, pentru terasamente, este o solutie sustenabila care contribuie la economisirea de resurse naturale. De asemenea, ajuta la reducerea timpului de executie si a costurilor lucrarii.

Liantii hidraulici ViaCalco®, mixati cu pamanturile existente in situ, au rolul de a reduce umiditatea pamantului, de a creste capacitatea portanta si de a stabiliza pamantul, toate acestea cu o durabilitate garantata.

Aceasta metoda reprezinta viitorul lucrarilor de infrastructura si este recunoscuta de tpt mai multi constructori si agentii rutiere, deoarece prin intermediul ei pamanturile dificile sunt reciclate, evitandu-se astfel costurile mari pe care le presupun transportul si punerea in opera a pamantului de aport cu proprietati’intrinsec superioare.

Carmeuse, prin produsele ViaCalco® destinate tratarii pamanturilor, contribuie la reciclarea a 100% din pamanturile disponibile in situ, in proiectele in care suntem parteneri.

 

LISTA REFERINTE

Autostrada A10 Sebes – Turda

Lot l

Antreprenor General – Impresa Pizzarotti & C Spa

Specialist Stabilizare – Impresa Pizzarotti & C Spa

Lot 2

Antreprenor General – Aktor

Specialist Stabilizare – D&S Partners

 

Autostrada A0 – Centura Bucuresti

Lot l, Sud

Antreprenor General – Alsim Alarko

Specialist Stabilizare – Tecnoscavi

Lot 2, Nord

Antreprenor General – Tehnostrade & UMB Spedition

Specialist Stabilizare – Mithras Build

Lot 3, Sud

Antreprenor General – Aktor

Specialist Stabilizare – D&S Partners

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 187 – decembrie 2021, pag. 78

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/12/01/carmeuse-viacalco-solutia-sustenabila-pentru-tratarea-pamanturilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.