«

»

GEOSOND SA: Constructii speciale – geotehnica aplicata. Experienta si Profesionalism

Share

GEOSOND SA este o firma dinamica, adaptata cerintelor pietei moderne, atuul acesteia fiind cei peste 27 de ani de experienta in domeniul constructiilor speciale.

Politica de management la cel mai inalt nivel a firmei si dotarea cu utilaje si echipamente performante specializate, precum si implementarea unor tehnologii si solutii tehnice novatoare, folosite cu succes pe piata din Romania si Germania, au reusit sa faca din numele GEOSOND SA un brand renumit.

 

Activitatea GEOSOND SA se dezvolta in principal in urmatoarele directii:

  • Proiectare si executie lucrari de geotehnica aplicata in constructii;
  • Cercetare geologico-tehnica, geotehnica si hidrogeologica;
  • Explorarea si exploatarea resurselor minerale subterane, in special cele acvifere.

 

Proiectare si executie lucrari de geotehnica aplicata in constructii

Una dintre principalele tehnologii implementate de GEOSOND SA este cea a barelor autoforante, cu aplicatii, in prezent, la numeroase proiecte de consolidare a fundatiilor de drumuri si poduri, imbunatatirea terenului suport la constructii noi sau constructii existente si stabilizarea taluzurilor si versantilor. Tehnologia ISCHEBECK TITAN de realizare a micropilotilor injectati, pentru care in prezent detinem Agrement tehnic, este aplicata in Romania de catre GEOSOND SA incepand cu anul 2006.

Prezentam mai jos imagini ale unor lucrari de consolidare a versantilor pentru siguranta arterelor de circulatie in zona montana, respectiv consolidarea fundatiilor unui stalp de energie electrica.

 

Cercetare geologico-tehnica, geotehnica si hidrogeologica

In vederea realizarii cercetarilor pe teren, GEOSOND SA s-a dotat cu utilaje si echipamente moderne, in conformitate cu cerintele normativelor romanesti si europene, dintre care enumeram: utilaje de forat (KLEMM, NORDMEYER, LUMESA, CMV, BERETTA) capabile sa execute foraje in carotaj continuu pana la adancimea de 200 m, utilaje de penetrare dinamica marca GEOTOOL, echipamente pentru realizare masuratori si monitorizarea apei subterane in conditii optime.

 

Explorarea si exploatarea resurselor minerale subterane, in special cele acvifere

Pentru realizarea acestui tip de activitate, GEOSOND SA dispune de utilaje capabile sa foreze in sistem uscat sau hidraulic cu circulatie inversa / directa la adancimi medii si mari.

Cu ocazia sfintelor sarbatori, uram tuturor colaboratorilor si partenerilor nostri Craciun Fericit si La multi Ani! 

Autori:
ing. Petre UTA,
ing. Ionut Alexandru CIOCANIU

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 187 – decembrie 2021, pag. 70

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/12/01/geosond-sa-constructii-speciale-geotehnica-aplicata-experienta-si-profesionalism/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.