«

»

INOVECO: „Siguranta si Fiabilitate” este deviza Geobrugg in solutiile de stabilizare a versantilor adiacenti tunelurilor din infrastructura rutiera si feroviara

Share

Datorita extinderii infrastructurii, tot mai multe regiuni se dezvolta si sunt conectate la caile de comunicare existente. Fie din cauza volumului in crestere al traficului, fie din motive de protectie impotriva zgomotului sau pentru a usura sarcina pe caile de acces, se construiesc tot mai multe tuneluri feroviare si rutiere.

Aceasta tendinta este intarita si de faptul ca metode si materiale de constructie noi, mai economice si mai eficiente si-au gasit drum in construirea de tuneluri. In acelasi mod, inovatiile in afara tunelurilor sau rutelor de transport creeaza oportunitati noi, eficiente si durabile.

Stabilizarea portalurilor de tunel si taierile adiacente de panta reprezinta adesea o provocare. Deoarece sustenabilitatea masurilor de construire este considerata tot mai mult un aspect critic, se solicita solutii ecologice pentru astfel de lucrari.

 

Protectie sporita conferita de solutiile Geobrugg AG

INOVECO este distribuitor in Romania al sistemelor Geobrugg de plase ancorate si barierelor impotriva caderilor de roci. Aceste sisteme sunt certificate AFER si furnizeaza o alternativa economica si ecologica. Cu sistemele TECCO® si SPIDER®, va oferim solutii a caror fiabilitate a fost confirmata la nivel global. Inca din faza de proiectare, cu ajutorul soft-ului gratuit RUVOLUM®, poate fi dezvoltata o solutie eficienta, specifica proiectului, ceea ce confera o siguranta sporita.

Nu in ultimul rand, aceasta solutie, instalata rapid intr-o faza suficient de timpurie a proiectului, poate proteja lucratorii de pe santier in timpul lucrarilor de tunel.

Un alt avantaj al sistemelor Geobrugg este ca echilibrul ecologic este conservat. Suprafetele nu sunt sigilate si raman permeabile pentru flora si fauna. Si din punct de vedere al poluarii mediului ambiant, solutia este una prietenoasa, atat prin faptul ca sistemele au amprenta de carbon mult mai redusa decat solutiile clasice, cat si deoarece lucrarile astfel executate afecteaza foarte putin zona verde si permit ca dupa terminarea lor sa se faca remedierile necesare prin inierbari, plantari, insamantari, pe zonele afectate de lucrari (drumuri de acces, decopertari, organizari de santier etc.).

Domenii de aplicabilitate pentru produsele si sistemele Geobrugg AG 

Garantate de specialistii elvetieni, dezvoltate in parteneriat cu mediul academic si agrementate de institute guvernamentale independente conform normativului european EOTA, produsele si sistemele Geobrugg, disponibile in portofoliul INOVECO, si-au dovedit eficienta in timp, exceland in cateva domenii principale de aplicabilitate:

Protectia impotriva caderilor de pietre: 10.000 kJ este recordul mondial pentru barierele impotriva caderilor de pietre si este detinut de Geobrugg AG. Aceasta este energia cu care un bloc de beton de 25 tone loveste cu o viteza de 104 km/h sistemul de protectie impotriva caderilor de pietre.

Stabilizarea si protectia pantelor: Siguranta, eficienta economica si durabilitate: Sistemele de stabilizare activa a pantelor tip plase ancorate sunt fixate de roca, cu ancore si placi de ancoraj. Acestea sunt adaptate la parametrii plaselor din sarma de inalta rezistenta pentru a forma un sistem integral. Solutia este aproape invizibila, stabilizeaza panta si, totodata, faciliteaza regenerarea durabila a vegetatiei.

Protectia impotriva torentilor si a alunecarilor superficiale: Barierele Geobrugg sunt singurele pe plan mondial care au fost dezvoltate, testate si agrementate la scara 1:1 fiind supuse torentilor naturali. Acestea protejeaza in mod eficient atat persoanele, cat si infrastructura in fata acestor pericole.

Prevenirea avalanselor: Inceputul sistemelor de protectie Geobrugg AG il reprezinta sistemele de prevenire a avalanselor instalate inca din 1951. Prin colaborarea stransa cu Institutul Federal Elvetian de Cercetare pentru zapada si avalanse (SLF), Geobrugg AG si-a optimizat in mod constant sistemul de protectie impotriva sarcinilor date de avalansa si zapada. Instalatiile flexibile retin volume mari de zapada. Chiar si in perioadele fara zapada, sistemul ofera protectie sigura impotriva evenimentelor cu caderi de pietre.

Armarea tunelurilor: Plasele Geobrugg din otel de inalta rezistenta sunt utilizate in intreaga lume, in mine, tuneluri rutiere si de cale ferata, fiind destinate prevenirii prabusirilor in mod eficient prin furnizarea de sprijin in subteran.

Solutii pentru sporturile extreme: Multe circuite de Formula 1, curse de sporturi cu motor in oras, circuite de curse permanente si piste de testare sunt protejate cu sisteme de protectie Geobrugg. Specialistii elvetieni in siguranta au doar solutii testate si garantate de Institutul FIA. In Singapore, la Sochi sau in Austin, Texas, la Circuit of The Americas – pentru a numi numai cateva circuite de Formula 1 – Geobrugg AG garanteaza siguranta atat pentru spectatori, cat si pentru participanti, la fel ca si in alte locuri renumite si parcuri sportive regionale unde se desfasoara curse cu motor.

Protectie la impact: Pentru zona de impact, poligoane de testare si protectia impotriva exploziilor, plasele Geobrugg din sarma de otel de inalta rezistenta sunt utilizate la micsorarea daunelor produse de o accelerare rapida a obiectelor sau pentru oprirea resturilor rezultate in urma exploziilor.

 

***

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, am vrea sa adresam clientilor, partenerilor si colaboratorilor nostri cele mai frumoase ganduri si mult succes in dezvoltarea afacerilor!

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 187 – decembrie 2021, pag. 80

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/12/01/inoveco-siguranta-si-fiabilitate-este-deviza-geobrugg-in-solutiile-de-stabilizare-a-versantilor-adiacenti-tunelurilor-din-infrastructura-rutiera-si-feroviara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.