«

»

SIEMENS: Un sistem complet de protectie la incendiu, de la Siemens – Cerberus PRO, Sinorix, Cerberus DMS si Cerberus Cloud

Share

Nevoile oamenilor in ceea ce priveste cladirile devin din ce in ce mai complexe – de la protejarea angajatilor si a afacerilor, in timp ce se utilizeaza pe deplin cladirea, la maximizarea eficientei operationale si asigurarea integritatii sistemului, pana la indeplinirea cerintelor legale pentru a respecta standardele si reglementarile in vigoare. Toate acestea determina necesitatea unor abordari din ce in ce mai sofisticate ale sigurantei la incendiu.

Siemens ofera un sistem de protectie complet, de ultima generatie si adaptat nevoilor dumneavoastra. Pentru protectia impotriva incendiilor, Cerberus™ PRO ofera raspunsul intr-o singura solutie integrata, care are grija de fiecare element de protectie. Acesta integreaza un portofoliu cuprinzator, know-how aplicativ si servicii de consultanta din partea partenerilor Siemens, pentru a asigura o solutie optima de siguranta la incendiu. Cand ceva conteaza pentru dumneavoastra, doriti sa-i oferiti cea mai buna protectie posibila.

Detectare – cu cat aflati mai repede de incendiu, cu atat mai repede puteti lupta cu focul. La primul semn al unui pericol de incendiu, sistemul il detecteaza in mod fiabil si initiaza pasi suplimentari. Tehnologia de detectare este disponibila pentru o gama larga de aplicatii si face distinctie intre fenomenele reale si cele inselatoare, evitandu-se, astfel, intreruperile inutile de functionare in cladire.

Alarmare si evacuare – a proteja oamenii de incendiu inseamna a-i indeparta de foc. Abordarea a doua simturi, atat cu alarme acustice, cat si vizuale, ofera garantia ca toata lumea ia seama de pericol. Cand alarma suna, solutiile Siemens ajuta la evacuarea oamenilor intr-un loc sigur, intr-un mod rapid si ordonat, de-a lungul rutelor sigure, fara fum.

In cazul unui incendiu, secundele conteaza si trebuie reactionat rapid si eficient, pentru ca orice deteriorare a echipamentelor costisitoare si sensibile sa poata fi redusa la minimum. Pentru aceasta, este esential sa existe o solutie fiabila, adaptata cerintelor individuale. Portofoliul avansat de stingere de la Siemens, Sinorix, cuprinde sisteme de stingere cu agenti naturali sau chimici, precum si sisteme combinate cu gaz/apa. Aplicatiile tipice care pot fi acoperite cu solutiile de stingere Sinorix sunt salile IT si serverele, salile de control, salile tehnice, arhivele, seifurile de depozitare, camerele electrice de comutare, sistemele de stocare Li-ion.

Gestionarea cladirii presupune gestionarea protectiei impotriva incendiilor. Cu ajutorul solutiilor software Siemens, sistemele de protectie impotriva incendiilor pot fi monitorizate si operate dintr-un singur punct de control. Sistemul de management al pericolelor, Cerberus DMS, se adreseaza nevoilor specifice si se potriveste si extinderilor viitoare. Solutia se bazeaza pe o platforma deschisa pentru o integrare usoara, cu o structura modulara care ofera atat flexibilitate, cat si scalabilitate.

Aplicatiile Cerberus Cloud de la Siemens duc siguranta impotriva incendiilor la urmatorul nivel

Aplicatia Cerberus Cloud ajuta la digitalizarea industriei de securitate la incendiu si la crearea accesibilitatii la distanta. Prin intermediul interfetei gateway, fiecare sistem/locatie se conecteaza la cloud, oferind astfel posibilitatea ca evenimentele din locatie sa fie accesate oricand de la distanta. Firmele partenere dedicate activitatilor de service si mentenanta precum si utilizatorii pot monitoriza si opera direct panourile de control de la distanta.

Prin utilizarea aplicatiei Cerberus Cloud pentru a digitaliza activitatea de servicii, integratorii de sisteme si companiile de servicii pot face urmatorul pas in procesul de imbunatatire a managementului resurselor. Proprietarii si investitorii beneficiaza, prin intermediul aplicatiei Cerberus Cloud, de informatii la dispozitie, oriunde si oricand, referitor la sistemele lor de protectie impotriva incendiilor. In plus, sistemul este configurat pentru a initia un raspuns rapid la evenimentele de incendiu.

Atat consultantii, cat si planificatorii si designerii cauta in permanenta solutii si sisteme inovatoare de protectie impotriva incendiilor pregatite pentru viitor, care sa asigure respectarea standardelor si reglementarilor. Oferta Siemens este completa si se bazeaza pe o experienta de aproape 110 de ani in stingere si peste 170 de ani in siguranta la incendiu.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 187 – decembrie 2021, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2021/12/01/siemens-un-sistem-complet-de-protectie-la-incendiu-de-la-siemens-cerberus-pro-sinorix-cerberus-dms-si-cerberus-cloud/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.