«

»

Carte de vizita AEDIFICIA CARPATI: Universitatea Bucuresti si Centrul de Conferinte si Cultura – Universitatea Politehnica Bucuresti

Share

Universitatea Bucuresti

 

Cladire de referinta a Capitalei, Universitatea Bucuresti a necesitat ample lucrari de refacere a acoperisului si a fatadelor.

Concomitent s-au realizat si lucrari de restaurare a spatiilor reprezentative din interior: Hol Central si Biblioteca Facultatii de Litere.

Restaurarea mobilierului cat si adaptarea noilor instalatii in sala Bibliotecii au fost o provocare pentru specialistii nostri.

The University of Bucharest is another landmark of the Capital City, and it too required extensive repair work to the roof and the facade.

Moreover, the interior spaces, such as the Central Hall and the Faculty of Letters’ Library, underwent restoration as well.

Restoring the furniture and adapting the new installations in the Library Hall has been a challenge for our specialists, but the result is worthy of this major architectural landmark of Bucharest.

 

Centrul de Conferinte si Cultura – Universitatea Politehnica Bucuresti

 

Universitatea Politehnica sustine necesitatea si oportunitatea unui CENTRU CULTURAL in incinta universitatii pentru desfasurarea activitatilor studentilor si cadrelor universitare.

Pe un teren de 6.800 mp adiacent Bibliotecii, se afla cladirea destinata Salii de Conferinte – Aula.

Proiectul pornit in anul 2013 pentru construirea unei Aule s-a transformat in Centrul de Conferinte si Cultura cu un nucleu reprezentat printr-o sala de 1.100 de locuri cu toate functiunile aferente si o vizibilitate buna catre Biblioteca.

Constructia este alcatuita dintr-un singur volum prismatic / piramidal care imbraca sala, permitand prin planurile inclinate ale fatadelor o iluminare proprie optima si o vizibilitate buna catre Biblioteca.

La partea superioara a salii a fost prevazut un luminator pe structura de aluminiu cu ochiuri mobile care va permite atat iluminarea directa cat si ventilatia naturala si desfumarea in caz de incendiu. Forma circulara a salii asigura o acustica naturala verificata in urma unui studiu de specialitate.

Cladirea este echipata cu toate instalatiile moderne necesare pentru o buna functionare.

Lucrarea a fost premiata cu Trofeul Calitatii ARACO.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 188 – ianuarie-februarie 2022, pag. 48

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/02/01/carte-de-vizita-aedificia-carpati-universitatea-bucuresti-si-centrul-de-conferinte-si-cultura-universitatea-politehnica-bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.