«

»

PREFBETON a lansat Catalogul de elemente prefabricate standard din beton pentru podete

Share

Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania (Prefbeton) lanseaza editia I a Catalogului de elemente prefabricate standard din beton pentru podete. Acest catalog reprezinta un instrument de lucru foarte important atat pentru proiectantii din domeniul infrastructurii rutiere cat si pentru producatorii de elemente prefabricate din beton din Romania.

„Pornind de la realitatea din industrie, unde proiectarea pentru drumuri, poduri si podete aduce din ce in ce mai multe elemente prefabricate unicat – realizate diferit pentru fiecare proiect in parte, Prefbeton aduce proiectantilor un catalog gratuit, care reuneste toata gama de elemente prefabricate pentru podete de sosea. Un instrument necesar, care permite optimizarea proiectarii, a costurilor de fabricatie si a termenelor de livrare, avantaje care se traduc in accelerarea lucrarilor de constructii pentru infrastructura rutiera. Prefabricatele de serie din beton sunt sinonimul durabilitatii si al sigurantei in exploatare, solutia ideala pentru o infrastructura moderna si sigura”, a declarat Gabriel Colobatiu, Presedintele Prefbeton. 

Este binecunoscut faptul ca in Romania deficitul in domeniul infrastructurii rutiere este semnificativ. Pentru a atinge media europeana,in anul 2020 Romania avea nevoie de 3.600 km noi de autostrada si de peste 157.000 km drumuri moderne, conform unui studiu realizat de Interbiz Research. Prefabricatele standardizate, de serie, reprezinta solutia pentru acoperirea rapida a acestui deficit.

Proiectantul care a realizat acest catalog la cererea Organizatiei Patronale a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – Prefbeton – este Search Corporation Ltd, una dintre cele mai prestigioase firme de inginerie din Romania, specializata in servicii de proiectare, consultanta si management in domeniul infrastructurii de transport rutier si a celei de transport aerian.

Catalogul poate fi descarcat de pe website-ul Prefbeton, www.prefbeton.ro

Prefbeton, Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania, a fost infiintata in anul 2016. Misiunea sa este de a promova produsele prefabricate din beton; de a reprezenta, sustine si apara interesele tehnice, economice si juridice referitoare la comertul si industria produselor din beton prefabricat; de a dezvolta si incuraja cooperarea in domeniul stiintific, tehnic si de standardizare; de a stimula contacteleintre specialistii din tara si din strainatate. 

Membrii Prefbeton sunt: ASA Cons, Bauelemente, ConA, Prefab, Somaco Grup Prefabricate, Simbeton, SW Umwelttechnik. Membrii asociati Prefbeton sunt: Chryso, MC Bauchemie, Peikko, Pfeifer, Terwa.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 188 – ianuarie-februarie 2022, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/02/01/prefbeton-a-lansat-catalogul-de-elemente-prefabricate-standard-din-beton-pentru-podete/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.