«

»

OAR: Lansarea Concursului International de Solutii Piata Sfatului – Brasov Central Square

Share

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) in parteneriat cu Filiala BrasovCovasnaHarghita a OAR si cu sprijinul Bancii Mondiale, alaturi de Autoritatea Contractanta, Primaria Municipiului Brasov, anunta oficial lansarea Concursului International de Solutii „Piata Sfatului – Brasov Central Square”. 

Concursul de solutii are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea amenajarii Pietei Sfatului, pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare.

Obiectivul principal al concursului este contractarea de catre Primaria Municipiului Brasov a serviciilor de proiectare necesare unei amenajari de buna calitate a spatiului public al Pietei Sfatului, in acord cu valorile sedimentate aici intr-o lunga perioada de timp.

Corelat cu aceasta intentie, Autoritatea Contractanta este in cautarea unei viziuni preliminare pentru dezvoltarea pe termen mediu si lung a Cetatii Brasovului, care sa tina cont de spatiile urbane deja amenajate si care sa le prefigureze un sens comun.

Aceasta viziune ar trebui sa demonstreze valabilitatea propunerilor de amenajare din Piata Sfatului in raport cu intreaga zona a Cetatii Brasovului, pentru o perioada cat mai lunga de timp. Autoritatea Contractanta a concursului este Municipiul Brasov. 

Concursul este organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR, publicat in 2018, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.

Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa-i fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

JURIUL CONCURSULUI

 • arh. Josep Miàs
 • arh. Philippe Prost
 • arh. José Mayoral
 • arh. Johannes Bertleff
 • arh. Köllő Miklós – Reprezentant al Filialei Teritoriale Brasov – Covasna – Harghita a OAR
 • arh. Stefan Balici
 • arh. Miruna Stroe
 • arh. Marilena Manolache – Arhitect-sef  al Municipiului Brasov
  arh. Dragos Popescu

 

PREMIILE ACORDATE

 • Premiul I: 1.484.700 RON fara TVA
 • Premiul II: 74.235 RON fara TVA
 • Premiul III: 39.592 RON fara TVA

 

CALENDARUL CONCURSULUI

 • Lansarea oficiala a concursului – 12 februarie 2022
 • Data limita predare proiecte – 1 aprilie 2022, ora 16:00
 • Jurizare proiecte – 8-10 aprilie 2022
 • Anunt oficial castigator (conferinta de presa cu juriul) – 11 aprilie 2022

 

Mai multe detalii pot fi gasite pe pagina oficiala a concursului:

in limba romana:

https://oar.archi/concursuri/oar/piata-sfatului-brasov-central-square/

in limba engleza:

https://oar.archi/en/concursuri/oar/2022-piata-sfatului-brasov-central-square/

 

De asemenea, va invitam sa urmariti, in continuare, pentru anunturi si stiri privind concursul, pagina oficiala de Facebook a Ordinului Arhitectilor din Romania:

https://www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri:

https://www.facebook.com/oar.concursuri/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 189 – martie 2022, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/03/01/oar-lansarea-concursului-international-de-solutii-piata-sfatului-brasov-central-square/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.