«

»

ROMFRACHT: Specialisti in armare dispersa

Share

Ne-am castigat renumele prin seriozitate, performanta, calitatea produselor si sutele de proiecte in care ne-am implicat direct.

Solutiile oferite de noi s-au dovedit eficente.

Pe langa durabilitatea oferita de armarea dispersa a fibrelor noastre, solutiile oferite de noi optimizeaza proiectele prin alegerea tipului de fibra specific fiecarei lucrari si a dozajului corect in functie de proprietatile fiecarei pardoseli.

Cele mai utilizate fibre, cunoscute deja de toti constructorii, sunt RoFero si RFC, fibra metalica.

RoFero este o fibra structurala din polipropilena ce are aceleasi proprietati ca fibra metalica. Atuurile  acestei fibre provin atat din comportamentul ei in beton cat si din latura economica. Printre avantaje, putem mentiona de asemenea dispersia excelenta in beton, timpul de lucru, sau economiile realizate la momentul transportului – cantitatea necesara de fibre RoFero este mai mica decat cantitatea necesara de fibre metalice pentru un rezultat similar in beton. Dozajele incep de la 2 kg /m3 beton si sunt stabilite pentru fiecare proiect in parte.

Pentru betoanele rutiere tip BCR se folosesc fibrele RoFero. Acestea sunt folosite in lucrari de avergura precum piste de aeroporturi (am avut astfel de proiecte atat in Romania, cat si in Grecia sau Israel) sau porturi navale, unde incarcarile mari si agresivitatea constanta asupra betonului din cauza mediului salin fac necesara utilizarea unor fibre cu performante crescute.

Celalalt tip de fibre de larga raspandire sunt fibrele metalice RFC 45/50. Acest tip este cel mai cunoscut din lume, fibrele fiind uzuale si usor de folosit. Au o dispersie excelenta, iar dozajele incep de la 20 kg/m3 beton.

Eficienta armarii disperse este dovedita in timp. Pe langa economiile initiale privind forta de munca (se toarna betonul gata armat), solutia armarii disperse vine cu o durabilitate crescuta si o mai buna rezistenta in timp a betoanelor.

Venim in sprjinul arhitectilor, proiectantilor sau constructorilor cu solutii moderne de optimizare a pardoselilor.

In armarea prefabricatelor, utilizarea fibrelor din polipropilena nu mai este un secret. Aici, retetele sunt personalizate in functie de tipul prefabricatelor. Utilizarea a doua sau trei tipuri de fibre in beton duce la cresterea performantei armarii. Coroborarea diametrului agregatelor cu lungimea fibrei este obligatorie, iar consultanta oferita de noi reduce numarul de teste efectuate. Fibele RoWhite, RoNet si RoFero lucreaza perfect impreuna, completandu-se reciproc: RoWhite pentru microfisuri, RoNet pentru a prelua contractiile betonului, si RoFero pentru armare structurala.

Sunt placut surprins ca multi utilizatori casnici au inceput sa utilizeze fibrele, acestea fiind acum accesibile si in reteaua Dedeman. Utilizarea fibrelor in proiecte mici arata interesul crescut al romanilor pentru solutii noi, inovatoare.

Efectele pandemiei s-au facut simtite si in domeniul nostru de activitate – anularea targurilor si limitarea deplasarilor ne-a afectat intr-o oarecare masura, dar am reusit sa incheiem cu succes acesti ultimi doi ani. Credem ca in aceasta primavara vor fi reluate proiectele intarziate sau blocate din cauza pandemiei.

In ciuda situatiei actuale, incercam in continuare sa fim cat mai aproape de clientii nostri, sa venim in ajutorul acestora, si ne propunem pentru viitor chiar sa ne extindem gama actuala de produse.

Mai multe detalii gasiti la https://romfracht.com/ro/fibers/

Autor:
Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 189 – martie 2022, pag. 13

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/03/01/romfracht-specialisti-in-armare-dispersa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.