«

»

ALUPROF ALUMINIUM SYSTEM: 5 avantaje ale suprafetelor vitrate mari pe care trebuie sa le stiti!

Share

Disponibilitatea luminii naturale, o perspectiva larga si neobstructionata si sentimentul de spatiu nelimitat sunt factori care contribuie la o mai profunda stare de bine si va ajuta sa va relaxati pe deplin. Acesta este motivul pentru care casele cu geamuri mari au devenit sinonime cu confortul si luxul. Haideti sa aflam care sunt celelalte avantaje ale acestora.

 

  1. Marirea optica a spatiului

Unul dintre avantajele-cheie ale geamurilor mari este ca maresc optic interiorul si ofera mai multa lumina naturala. Acest lucru permite chiar si camerelor mici sa para usoare si spatioase. In plus, acest tip de solutie face posibila obtinerea efectului unui perete de sticla, care poate fi deschis in orice moment si poate conecta camera de zi cu bucataria sau gradina. La fel de importante sunt si suprafetele panoramice din sticla, care sunt acum un atribut al caselor si resedintelor moderne.

„Cu toate acestea, pentru ca suprafetele vitrate exterioare de mari dimensiuni sa fie pe deplin eficiente, trebuie sa ofere niveluri foarte bune de izolare termica. Pentru aceasta sunt necesare tehnologii si materiale adecvate. Merita mentionat aici sistemul MB-SKYLINE TIP R marca Aluprof, care utilizeaza profile cu 3 camere construite din doua sectiuni de aluminiu si o insertie termica. Ca urmare, sistemul asigura o izolare termica UW de la 0,85 W/(m2K). Confortul termic este, de asemenea, imbunatatit de pachetele cu 3 geamuri cu o grosime de la 52 pana la 60 mm” – adauga Hubert Nuckowski, de la ALUPROF.

 

  1. Un contact mai apropiat cu natura

Daca se folosesc geamuri mari in cazul in care peretii au vedere spre terasa sau gradina, se creeaza o legatura interesanta intre casa si natura inconjuratoare. Mai mult, astfel de treceri libere sunt foarte la moda in acest moment. Acestea permit un contact nestingherit cu natura si aduc armonie si liniste in interior. Gradina sau terasa nu mai sunt locuri de care sa te bucuri doar in zilele calduroase – datorita „peretilor de sticla”, ele pot fi folosite si iarna.

Cu toate acestea, in cazul suprafetelor vitrate exterioare de mari dimensiuni, ar trebui sa nu uitati sa folositi geamuri care sa garanteze un nivel adecvat de siguranta. Cele mai uzuale modele sunt cele consolidate sau laminate atat la interior cat si la exterior. Acestea ofera protectie impotriva spargerilor accidentale si tentativelor de efractie – de preferinta in conformitate cu o clasa de minimum RC2, ceea ce inseamna o incercare esuata de efractie cu ajutorul unei unelte simple, cum ar fi o surubelnita, o pana, un cleste sau un ciocan.

O solutie interesanta este sistemul MB-59 SLIDE GALANDAGE. Acesta este conceput pentru a produce usi glisante termoizolate care se retrag complet in peretii de caramida atunci cand se deschide canatul. Usile instalate in acest mod permit practic eliminarea granitei dintre gradina sau terasa exterioara si zona de locuit a casei.

 

  1. Mod interesant de a separa interioarele

Timp de multi ani, peretii de sticla interiori au fost o caracteristica standard a cladirilor moderne de birouri si a altor cladiri comerciale. Acestia permit amenajarea cu usurinta chiar si a spatiilor foarte mari, au multe avantaje legate strict de design si sunt usor de instalat si de curatat – avantaje ce au fost remarcate si de clientii individuali, care apreciaza, in plus, estetica eleganta si minimalista a acestor solutii.

Lipsa unei separari optice intre diferitele incaperi ale casei face posibila evidentierea anumitor zone si combinarea armonioasa a mai multor interioare diferite, adiacente. Peretii interiori sub forma de geamuri mari fac posibila crearea unor spatii moderne si atractive din punct de vedere vizual, care arata spatios si elegant in acelasi timp.

 

  1. Posibilitatea de a utiliza suprafete mari

Locuinta moderna este, in cele mai multe cazuri, o combinatie de functionalitate, design interesant si estetica. In plus, ar trebui sa fie luminoasa si sa se integreze armonios in mediul inconjurator. O modalitate de a obtine acest efect este de a folosi suprafete mari de sticla – care sa cuprinda, de exemplu, intregul perete al unei cladiri. De obicei, investitorii decid sa instaleze geamurile in partea din spate a casei, astfel incat sa aiba vedere, de exemplu, spre gradina. Aceasta inseamna, insa, ca si usile trebuie incluse in suprafata de sticla. Cum sa combinam estetic cele doua elemente?

Un exemplu in acest sens este sistemul de usi pliabile MB-86 FOLD LINE, care permite structuri mari – usi cu inaltimi ale canatelor de pana la 2.700 mm si latimi de pana la 1.000 mm. Datorita designului lor, acestea pot fi deschise atat spre exteriorul, cat si spre interiorul cladirii. In plus, ele pot avea orice aranjament si configuratie a canatelor. Este un sistem modern, conceput pentru a satisface cerintele ridicate atat ale utilizatorilor, cat si ale arhitectilor sau investitorilor.

 

  1. Atemporalitate si universalitate

Sunt suprafetele vitrate mari doar o moda trecatoare in arhitectura? Dupa parerea noastra, nu – sticla este un material al carui cel mai mare potential rezida in atemporalitatea si versatilitatea sa. Se potriveste perfect atat cladirilor mai vechi, cu „suflet”, cat si proiectelor arhitecturale complet moderne. O fatada exterioara proiectata corespunzator, cu geamuri mari, modeleaza valorile estetice ale cladirii, imbunatateste starea de bine a locuitorilor si sporeste confortul de sedere in interiorul casei.

Let’s build a better future

Vitrarile mari sunt o parte esentiala a cladirilor rezidentiale moderne. Acestea nu sunt doar estetice si functionale, ci mai ales sigure, calde si confortabile. Iar privelistea panoramica si divizarea indistincta dintre interiorul casei si peisajul din afara ferestrei, care dau senzatia de spatiu nelimitat, se dovedesc a fi ceva nepretuit in practica.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 190 – aprilie 2022, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/04/01/aluprof-aluminium-system-5-avantaje-ale-suprafetelor-vitrate-mari-pe-care-trebuie-sa-le-stiti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.