«

»

CEMIX: Stiati ca majoritatea centrelor istorice din Transilvania poarta amprenta calitatii Cemix? Produsele CEMIX pentru un aspect ingrijit al fatadelor cladirilor monument-istoric

Share

Cu toţii suntem mândri de noua haină pe care au îmbrăcat-o în ultimii ani, prin efortul primăriilor, consiliilor judeţene şi al persoanelor fizice, centrele istorice ale oraşelor noastre… Suntem mândri mai ales de aspectul îngrijit al faţadelor clădirilor monument istoric.

Insă puţini dintre noi ştiu că, pentru renovarea şi redecorarea faţadelor, pe lângă studii îndelungate de fezabilitate şi de urbanism, a fost nevoie de o documentare precisă asupra calităţii materialelor necesare realizării acestor proiecte, o restaurare corectă a unui obiectiv istoric fiind în fapt foarte costisitoare ca manoperă, diferind mult de o simplă zugrăvire a unui bloc. Pentru cromatica lor complexă, finisajul lor corect şi pentru faptul că o asemenea restaurare trebuie făcută pe o durată de cel puţin 20 de ani, deciziile au fost clare în favoarea produselor CEMIX.

Cu o tradiţie îndelungată în producţia de mortare uscate, Cemix a pornit în realizarea acestor lucrări pe principiul „…renovăm respectând ce (ne-)au construit înaintaşii!”

Din cauza faptului că umiditatea şi sărurile din ziduri afectează puternic confortul locuirii şi funcţionalitatea clădirilor vechi, acestea nu pot fi refăcutejn genere, folosind tencuieli obişnuite! De aceea, aplicarea sistemului de mortare de renovare conduce la păstrarea sau redarea funcţiilor depline ale clădirilor vechi. Este motivul pentru care s-au ales produsele Cemix, produse de calitate superioară, cu un raport corect calitate-preţ.

Dacă doreşti să fii la fel de mândru de aspectul faţadei tale chiar şi în faţa nepoţilor tăi, foloseşte materiale de calitate!

www.cemix.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 190 – aprilie 2022, pag. 29

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/04/01/cemix-produsele-cemix-pentru-un-aspect-ingrijit-al-fatadelor-cladirilor-monument-istoric/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.