«

»

TECNOSTRUTTURE: O solutie NPS® pentru fiecare aplicatie. Tehnica de constructie din beton armat care combina toate elementele portante ale unei structuri

Share

NPS®, New Performance System, este o tehnica de constructie din beton armat care combina toate elementele portante ale unei structuri: grinzi, stalpi si plansee. Sistemul ofera numeroase avantaje, in special la constructiile de parcari si la cele industriale – de la asamblarea simpla si rapida pana la rezistenta la foc si rezistenta seismica. 

Grinzi:
Grinzile NPS®, avand sectiuni transversale inguste, sunt potrivite pentru deschideri mari. Acestea pot fi combinate cu orice tip de planseu, de la fasiile cu goluri la placile prefabricate Predalles, precum si cu planseele monolit sau cele ceramice.

Stalpi:
Stalpii de otel PDTI®NPS® sunt produsi in fabrica si livrati pe santier, in varianta cu mai multe niveluri, unde sunt montati si apoi completati cu beton. Acestia sunt disponibili cu sectiuni transversale rectangulare sau rotunde.

Stalpii din beton centrifugat PTC®NPS® ofera o rezistenta la foc de 180 minute. Densitatea betonului garanteaza o rezistenta ridicata, chiar si in cazul unor sectiuni transversale reduse, asigurand astfel o utilizare optima a spatiului. Sunt disponibili cu sectiuni transversale rectangulare, rotunde sau ovale. 

Planseu:
Planseul Airfloor™ se integreaza perfect cu celelalte elemente ale sistemului NPS®, se adapteaza la toate geometriile posibile ale proiectului, asigurand o structura autoportanta care genereaza o incarcare minima pe celelalte elemente de structura.

Airfloor™ este cel mai recent brevet al Tecnostrutture: un planseu autoportant realizat din spuma de polistiren (Airpop), pentru a reduce incarcarile pe structura si a mentine capacitatea portanta. Carcasa de polistiren asigura izolarea termica a planseului si cofrajul pentru suprabetonare. Instalarea este cat se poate de rapida si usoara: panourile sunt prevazute cu nuturi de imbinare, adera foarte bine intre ele, iar turnarea placii poate incepe imediat dupa asezarea lor.

 

NPS® – Solutia ideala pentru parcari

Cea mai potrivita varianta pentru parcarile multi-level si cladiri industriale, solutia NPS® ofera o montare simpla si rapida, precum si o rezistenta la foc de pana la 180 de minute. Sistemul este rezistent la cutremure, ofera deschideri ample, este autoportant si este prevazut cu goluri tehnice pentru instalatii. Acesta include grinzile NPS®, fasiile cu goluri pentru planseu, si stalpi PTC® din beton centrifugat – varianta care asigura o capacitate portanta ridicata cu sectiuni transversale reduse. Se obtin astfel mai multe locuri de parcare si suprafete utile generoase, cu o interventie arhitecturala limitata.

Parcarea Monte Oro din Riva del Garda, construita cu NPS®

Este vorba de o parcare supraterana construita pe un versant, configurata pe 7 niveluri, cu o latime de numai 17 m. Utilizarea stalpilor PTC® din beton centrifugat a permis obtinerea a 28 de locuri de parcare suplimentare la un total de aproximativ 400.

Pe santierul situat intre calea de acces si versant, spatiul de lucru disponibil a fost restrans. Clientul a dorit sa obtina o suprafata utila cat mai mare, in conditii de siguranta seismica, precum si finalizarea investitiei in maximum 18 luni.

Prin utilizarea unei structuri verticale compuse din 40 de stalpi din beton centrifugat PTC® cu sectiune transversala ovala, formati din doar doua elemente care au fost asamblate prin suprapunere pe santier, s-a ajuns la o lungime totala desfasurata de 750 metri liniari stalpi, mentinandu-se constanta sectiunea transversala a acestora (750 mm x 330 mm). Pe toate cele 7 niveluri ale parcarii, dimensiunea spatiilor de parcare este identica, forma ovala a stalpilor facilitand accesul autovehiculelor.

Au fost utilizate, de asemenea, grinzile zabrelite autoportante NPS® CLS cu structura mixta otel-beton, care asigura atat rezistenta necesara la foc cat si pe cea seismica.

Ivo Brighenti – investitor pentru parcarea Monte Oro –  declara: „In comparatie cu sistemele prefabricate traditionale, prin utilizarea sistemului NPS® am reusit sa obtinem 28 de locuri de parcare suplimentare, ajungand la un total de aproximativ 400. Un avantaj major pentru noi, ca investitori, dar si pentru constructori, spatiul disponibil mai mare a simplificat munca si a redus riscurile pe santier”. 

Cea mai potrivita varianta pentru parcarile multi-level si cladiri industriale, solutia NPS® ofera o montare simpla si rapida, precum si o rezistenta la foc de pana la 180 de minute.

Sistemul este rezistent la cutremure, ofera deschideri ample, este autoportant si este prevazut cu goluri tehnice pentru instalatii. Acesta include grinzile NPS®, fasiile cu goluri pentru planseu, si stalpi PTC® din beton centrifugat – varianta care asigura o capacitate portanta ridicata cu sectiuni transversale reduse.

Se obtin astfel mai multe locuri de parcare si suprafete utile generoase, cu o interventie arhitecturala limitata.

 

Contact:
Tecnostrutture s.r.l.
Via Meucci 26
I-30020 Noventa di Piave, Venezia, Italia
Tel: +39 0421 570 970 | +40 741 802 222
Mail: sales@tecnostrutture.eu
Web: www.tecnostrutture.eu

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 190 – aprilie 2022, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/04/01/tecnostrutture-o-solutie-nps-pentru-fiecare-aplicatie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.