«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Noua instalatie de foraj compacta – KLEMM KR 800-3G

Share

Cand proiectantii KLEMM gandesc un nou model de instalatie de foraj, pornesc de la nevoile clientilor de a avea o masina universala, cat mai compacta, dar si de cea mai mare putere posibila.

Cea mai noua instalatie din gama masinilor compacte este modelul KLEMM KR 800-3G, de cca. 9,5 t, dotat cu un motor diesel CAT 3.5, de 100 kW, cel mai mic si cel mai usor utilaj din seria KLEMM 800.

Avand un sasiu oscilant, KR 800-3G impresioneaza prin dimensiunile lui compacte, un grup motopropulsor puternic si o cinematica extrem de flexibila.

Cu o latime totala de numai 1,80 m, cu un mast reglabil pentru diferite lungimi ale cursei de lucru si cu posibilitatea de a opta pentru diverse capete de rotire sau rotopercutoare, simple sau duble, noua instalatie de foraj KLEMM KR 800-3G acopera o gama larga de cerinte pentru foraje in spatii restranse.

Instalatia de foraj poate fi folosita pentru executie de micropiloti, instalare de ancore, precum si pentru consolidari, prin foraje cu injectii de beton.

Inima cinematicii masinii nou dezvoltate, KR 800-3G, este asa-numitul „Rollover” – un angrenaj cu rotatie fara sfarsit.

Acest angrenaj functioneaza ca o legatura intre bratul principal si suportul mastului.

„Rollover-ul” permite pozitionarea forajului de ancorare la unghiuri cuprinse intre 0o si 90o, atat pe directia de deplasare, cat si transversal pe aceasta.

Un avantaj semnificativ este noul concept de mast, alcatuit dintr-un element de baza si o extensie. La mast este atasata o unitate de prindere si desfacere modulara, usor de reglat, care permite montarea mastului in sase lungimi totale diferite, intre 3.350 mm si 5.000 mm.

Aceasta inseamna ca lungimea mastului poate fi configurata astfel incat sa se potriveasca atat cu conditiile limitate ale spatiului unde se desfasoara proiectul de foraj, cat si cu diferitele metode de foraj necesare pentru indeplinirea corespunzatoare a obiectivului in cauza. Lantul purtator poate fi repozitionat ca o singura unitate si, prin urmare, poate fi ajustat pentru a se potrivi la lungimea selectata a mastului de foraj. Se evita astfel orice proeminenta dincolo de limita mastului, preintampinandu-se pericolul de coliziune cu, de exemplu, orice alte cladiri sau utilaje de constructii.

Deoarece nu este nevoie de recuplarea conductelor hidraulice, orice reglare a mastului poate avea loc direct pe santier, cu un efort relativ mic. Cu o forta de retragere de 60 kN, noul mast de foraj, tip 162-3, ofera rezerve suficiente pentru diametre de foraj de pana la 250 mm si este potrivit si pentru conditii geologice mai solicitante.

Folosind unitatea de telecomanda cu display, operatorul de foraj poate intotdeauna sa-si gaseasca o pozitie de lucru sigura in jurul instalatiei de foraj.

Siguranta functionala a conceptului de comanda ii asigura operatorului de foraj conditii de securitate conforme cu cerintele EN 16228. In plus, instalatia poate fi prevazuta cu o incinta de protectie, de separare fata de piesele aflate in miscare in timpul procesului de lucru.

Motorul diesel de 100 kW respecta standardele de emisii EU Stage V si EPA Tier 4 final. Este disponibila si o versiune cu standard de emisii EU Stage IIIA (clasa de putere 90 kW).

Sistemul hidraulic are pana la cinci pompe, dintre care doua sunt loadsensing, ceea ce il face optim pentru functionarea eficienta a mai multor consumatori principali, la diferite niveluri de presiune.

Blocurile de control conduse de magistrala CAN, cu control si reproductibilitate de inalta precizie, asigura o manipulare extrem de usoara si precisa a instalatiei de foraj. Functiile inteligente precum PowerSharing, care este dezvoltat si patentat de KLEMM, si Pachetul de Eficienta Energetica (EEP), o caracteristica standard integrata pe instalatiile de foraj KLEMM, sprijina utilizatorul in realizarea unui santier de constructie ecologic si eficient din punct de vedere al costurilor, prin reducerea semnificativa a consumului de combustibil, a poluantilor si a emisiilor de zgomot.

Numerosi parametri ai masinii pot fi setati prin displayul tactil standard, fara a fi nevoie de instrumente suplimentare. In caz de defectiune, diagnosticarea poate fi efectuata prin intermediul displayului sau prin modulul DTR, care este disponibil optional.

Comunicarea directa dintre panoul de comanda si blocul de control permite reducerea semnificativa a timpilor de reactie ai supapelor, conferind o reactie rapida si usoara a comenzilor si in final conditii optime de lucru pentru operator.

 

Mai multe detalii gasiti pe www.tpc.com

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 190 – aprilie 2022, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/04/01/tractor-proiect-comert-noua-instalatie-de-foraj-compacta-klemm-kr-800-3g/

1 ping

  1. petrea a spus:

    Continuati asa.Este bine pentru toti Romanii.SUCCES !!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.